Skauti z NHL na Memoriálu Ivana Hlinky. Pro nás je to hodně důležitý turnaj, ví Jiří Hrdina.

Do konce střední školy mají ještě daleko, ale už spíš přemýšlí o kariéře profesionálního hokejisty. Nejen čeští reprezentanti do osmnácti let jsou na Memoriálu Ivana Hlinky pod dozorem desítek skautů z NHL.

Tento článek je více než rok starý.

Břeclav Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hráči při souboji v zápase se Švýcarskem

Čeští hráči při souboji v zápase se Švýcarskem | Zdroj: Facebook Memoriál Ivana Hlinky

V Břeclavi nejsou v hledišti jenom fanoušci s bubnem a trubkou, ale i parta nenápadných pánů, povětšinou v tričkách, se znakem klubu NHL. Skauti s notýsky si na tribuně dělají k hráčům poznámky. Logo Dallasu bylo vidět na mikině skauta Jiřího Hrdiny.

„Dá se už z tohohle turnaje určit, kdo z těch hráčů bude na sledování a kdo spíš ne. Pro nás je to hodně důležitý turnaj hned na začátku sezóny,“ říká skaut Jiří Hrdina, trojnásobný vítěz Stanley Cupu.

„Je to v podstatě takový předvýběr, protože pak se může samozřejmě někdo ukázat během sezóny. Jsou tam i hráči do příštího draftu. Ty musíme sledovat taky. Je to orientační turnaj ale docela důležitý,“ doplňuje Hrdina.

 „Já se to snažím úplně vypustit z hlavy. Beru to jako bych hrál jakýkoliv jiný zápas. Jako by tady nikdo nebyl. Abych si to bral do hlavy, to určitě nejde. Už jsem trochu zvyklý, že si to nesmím brát do hlavy,“ vysvětluje s úsměvem Lauko.

„To je věčné téma. Já to vnímám tak, že to prostě nejde z té hlavy vymazat. To je prostě realita toho turnaje. Je to začátek sezóny. Myslím si, že je naivní si myslet, že to v hlavě nemají. Jsou to mladá kluci a je to pro ně nesmírně složitá situace, který často ovlivňuje jejich aktuální výkonnost,“ vidí situaci opačně trenér brankářů David Bruk.

„My tady máme sedm lidí. Máme tady celý evropský skauting. Švéd, Fin, Rus, já a tři lidi se severní Ameriky,“ jmenuje Hrdina.

Pánové s notýsky a v tričku s logem klubu NHL mají práci na Hlinkově memoriálu nejen na jihu Moravy, ale i ve druhé skupině v Bratislavě do konce týdne. Češi na úvod porazili Švýcarsko, v úterý budou hrát proti Švédům.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme