Sledge hokejisté porazili Švédy a kvalifikovali se na paralympijské hry

Čeští sledge hokejisté se kvalifikovali na paralympijské hry. Start v Pchjongčchangu jim zajistila na turnaji v Östersundu vydřená výhra 4:3 nad domácími Švédy.

Tento článek je více než rok starý.

Östersund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští sledge hokejisté si zahrají na zimních paralympijských hrách v Pchjongčchangu.

Čeští sledge hokejisté si zahrají na zimních paralympijských hrách v Pchjongčchangu. | Zdroj: ČATHS

Reprezentanty už o účast na Hrách nemůže připravit nikdo. Do Pchjongčchangu se dostanou první tři týmy ze švédského turnaje a mimo tyto pozice už se čeští sledge hokejisté dostat nemohou.

Postup na zimní paralympijské hry si zajistili vítězstvím 4:3 nad domácím Švédskem. Češi v utkání dvakrát vedli, ale museli nakonec dotahovat ztrátu 2:3. Tre Kronor ale zaskočili dvěma góly v rozmezí půl minuty.

Už dříve v turnaji Češi porazili Slovensko a Německo. Poslední zápas je v Östersundu čeká v sobotu, kdy se svěřenci Jiřího Břízy utkají o vítězství na turnaji v 15 hodin s Japonskem.

Švédsko – Česko 3:4 (1:1, 2:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Rakos (Hedberg), 22. Kasperi (Ingvarsson), 26. Hedberg (Rakos) – 13. Hábl (Kubeš), 18. Krupička (Wágner), 28. Kubeš (Hábl, Motyčka), 28. Palát (Šafránek, Krupička).

Česko: Matoušek – Motyčka, Kubeš, Hrbek, Doležal – Wágner, Šafránek, Klíma, Geier, Raul, Palát, Hábl, Krupička. Trenér: Bříza.

sob, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme