Třinec vyhrál i druhý zápas s Hradcem Králové. V semifinálové sérii už vede 2:0

Třinec zvládl i druhé utkání v Hradci Králové, když vyhrál 2:1, a v semifinálové sérii play-off se ujal vedení 2:0. Za Oceláře se prosadili Vladimír Svačina a Erik Hrňa, za domácí snižoval Andris Džerinš. Další zápas je na programu v Třinci v pondělí.

Tento článek je více než rok starý.

Hradec Králové (Aktualizováno: 19:06 30. 3. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas mezi Třincem a Hradcem Králové

Zápas mezi Třincem a Hradcem Králové | Zdroj: ČTK

Po čtvrteční prohře chtěli Hradečtí před domácím publikem lépe začít. Ani tentokrát se jim to ale nepovedlo. V páté minutě poslal do samostatného úniku Vladimíra Roth Vladimíra Svačinu a ten dostal puk za Rybárova záda.

V prvním semifinálovém zápase porazil Třinec Hradec Králové 4:1, dvě branky si připsal Cienciala

Číst článek

Velkou šanci vyrovnat měl čtyři minuty poté při tlačenici před Hrubcovou brankou Jiří Šimánek, který zakončil z otočky. Puk ale zůstal před brankovou čarou.

Kvůli přílišnému počtu hráčů na ledě byl vyloučen tři minuty před koncem první části Radek Smoleňák a Třinec nabídnutou přesilovku využil. Na jejím konci se prosadil ranou z kruhu do horního rohu brány Erik Hrňa.

Hradec se prosadil na začátku druhé třetiny, když po vyhraném buly Romana Kukumberga poslal střelu na bránu Andris Džerinš. Ta prošla pod Hrubcovým betonem a domácí tak snížili na 1:2.

Dobrá facka, kterou jsme možná potřebovali, říká Smoleňák po úvodní semifinálové porážce s Třincem

Číst článek

Celkem třikrát hráli Hradečtí ve druhé třetine v početní výhodě. Ani jednu však nedokázali využít ve vyrovnávací gól. Nejblíže mu byl Martin Látal, který chtěl dorážet puk po brejku Dominika Graňáka ale Šimon Hrubec byl připravený.

Mountfield se i po příchodu ze šaten na třetí část dál tlačil do třinecké brány. Největší byl jejich tlak po vyloučení za příliš mnoho třineckých hráčů na ledě, když pálili především hradecké opory Petr Koukal a Jaroslav Bednář.

Třinec se ubránit zvládl a následně se dostal do několika šancí, kdy mohl zvýšit své vedení. Patrik Rybár další trefy ale za svá záda nepustil. Stejně tak Šimon Hrubec a Třinec si tak veze z Hradce vedení v sérii 2:0 po výhře 2:1. Příští zápas je na programu na třineckém ledě v pondělí od 16:20.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme