Sobotka připravil postupový gól. Hanzal, Hertl i Plekanec v bojích o Stanley cup končí

NHL zná další tři semifinalisty konferencí. Rangers porazili Montreal v šestém zápase 3:1 a sérii ovládli 4:2. Stejným poměrem vyřadil Edmonton San Jose Sharks. Vladimír Sobotka asistoval u postupového gólu St. Louis v Minnesotě.

New York, Minnesota, San Jose Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Sobotka připravil postupový gól St. Louis

Vladimír Sobotka připravil postupový gól St. Louis | Zdroj: Reuters

Blues vedli v Minnesotě 2:0 a 3:1, ve třetí třetině ale o dvoubrankový náskok přišli. V polovině prvního prodloužení však přišla velká chvíle Sobotky, který nádherně vybruslil od pravého mantinelu a předložil puk před branku Magnusi Pääjärvimu, který svým premiérovým gólem v play off NHL poslal Blues do dalšího kola.

Montreal srazil v Madison Square Garden norský útočník Mats Zuccarello, který ve druhé třetině dvěma góly otočil skóre z 0:1 na 2:1.

V předposlední minutě měl obrovskou šanci na vyrovnání Plekanec, jeho střelu z bezprostřední blízkosti ale zastavil betonem skvěle chytající Henrik Lundqvist a Derek Stepan krátce před koncem pečetil výhru a postup Rangers trefou do prázdné branky.

Edmonton rozhodl v San Jose o svém triumfu dvěma slepenými góly po samostatných únicích v úvodu druhé třetiny. Nejprve se poprvé ve vyřazovacích bojích prosadil Leon Draisaitl, o 56 sekund později zvýšil na 2:0 rovněž svým prvním gólem v play off Anton Slepyšev.

Domácí pak dokázali v 53. minutě snížit a při závěrečném náporu byli blízko vyrovnání. Joe Pavelski však trefil jen břevno a v poslední sekundě potvrdil vítězství hostů Connor McDavid. Edmonton tak vyhrál sérii play off poprvé od roku 2006, kdy prošel až do finále.

- 1. kolo play off NHL:

Východní konference - 6. zápas:
New York Rangers - Montreal 3:1 (konečný stav série 4:2).
Západní konference - 5. zápas:
Minnesota - St. Louis 3:4 v prodl. (konečný stav série 1:4).
Západní konference - 6. zápas:
San Jose - Edmonton 1:3 (konečný stav série 2:4).

čtk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme