Liberec senzaci nepřipustil, na Spartě vyhrál. Ve finálové sérii extraligy se utká s Třincem

Bitvu o mistrovský titul ve finále hokejové extraligy si po dvou letech zopakují díky úspěšně zvládnutým sedmým semifinálovým zápasům hráči Liberce a Třince, který po loňské nedohrané sezoně prvenství obhajuje. Bílí Tygři na ledě Sparty vyhráli těsně 2:1. Oceláři porazili doma díky povedenému závěru Mladou Boleslav 3:0.

Praha (Aktualizováno: 21:47 15. 4. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Liberce se radují z postupu do finále.

Hráči Liberce se radují z postupu do finále. | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Bílí Tygři vedli už 3:0 na zápasy a nepřipustili, aby se Sparta stala prvním týmem v historii play off domácí nejvyšší soutěže, který by čtyřmi výhrami v řadě sérii otočil.

O branky Severočechů, kteří budou útočit na svůj druhý titul po úspěchu v roce 2016, se postarali obránce Ondřej Vitásek a útočník Adama Najman. Za Spartu snížil ve 41. minutě kapitán Michal Řepík.

Třinec potřetí ve finále

O vítězství Ocelářů, kteří obhajují titul z roku 2019, rozhodl ve 47. minutě v přesilové hře pět na tři útočník Martin Růžička. Další dvě branky domácí přidali při závěrečné power play soupeře. Čtvrtým čistým kontem v play off a třetím v sérii se pod výhru Slezanů podepsal gólman Ondřej Kacetl.

Třinec postoupil do finále potřetí za sebou, boj o titul začne v neděli na ledě Ocelářů. Mladá Boleslav obsadí konečné čtvrté místo.

V play off se Třinec s Libercem utkají potřetí a zopakují si finálový souboj z roku 2019. Oceláři v něm uspěli 4:2 na zápasy a získali druhý titul po triumfu v roce 2011. Předtím se oba celky potkaly ve čtvrtfinále v roce 2007 a Liberec vyhrál 4:3 na zápasy. Liberec dosud triumfoval v extralize jen v roce 2016.

Semifinále play off hokejové extraligy - 7. zápas:

HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 41. Řepík (Košťálek, Rousek) - 8. Vitásek (P. Jelínek, Knot), 33. A. Najman (P. Jelínek). Rozhodčí: Šír, Hradil - Špůr, Ondráček. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Bez diváků. Konečný stav série: 3:4.

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 47. M. Růžička (M. Špaček), 60. Marcinko (M. Doudera), 60. Hrehorčák. Rozhodčí: Hejduk, Hodek - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:4, navíc Patera (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:0. Bez diváků. Konečný stav série: 4:3.

Liberec v extraligovém finále znovu vyzvou Oceláři Třinec! 🔥 #TRIvMBL #TELH

21:33 – 15. 04. 2021

9 80

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme