Hlavní zbraní Sparty jsou přesilovky. ‚Máme plno signálů. Je proti nám těžké se připravit,‘ ví Tomášek

Hokejisté Sparty porazili Plzeň 4:0 a udrželi se v čele extraligové tabulky. Zápas rozhodly přesilové hry, ve kterých Západočeši inkasovali tři branky. Přitom právě na hru Sparty v početní převaze se před zápasem důkladně připravovali.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Sparty slaví

Hokejisté Sparty slaví | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

„Měli jsme před zápasem mítink na jejich přesilovky, ale sehráli to bohužel dobře. Prohrálo nám to zápas,“ uvědomuje si plzeňský obránce Vojtěch Budík.

Sparta hrála pět přesilových her a třikrát dokázala skórovat. V těch dvou zbývajících si navíc vypracovala velké šance a nebýt výborných zákroků brankáře Pavláta, mohla být úspěšnost Pražanů ještě vyšší.

VIDEO: Brankář Novotný se zapsal do historie extraligy, jako první skóroval přes celé kluziště

Číst článek

„Máme tam plno signálů, které samozřejmě ne vždy vyjdou. Ale tím, že jejich možností je trochu více, tak je proti nám těžké se připravit,“ upozorňuje útočník Sparty a v utkání autor dvou branek David Tomášek.

Plzni se tentokrát ale nedařilo jen v bránění, ale i v opačné roli. Ve svých početních výhodách se až na výjimky nemohli ani pořádně usadit v útočném pásmu. A nedokázali proměnit ani minutu a 53 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři.

„To byla velká příležitost za stavu 2:0, velká škoda. Měli jsme toho využít, každý zápas je prostě jinačí, někdy se v přesilovkách daří, někdy ne. Sparta je využila a my bohužel žádnou,“ řekl smutně Budík.

Možné vysvětlení toho, proč se Plzni tentokrát v přesilovkách vůbec nedařilo, nabízí pohled soupeře: „Myslím, že teď momentálně Plzni na přesilovky chybí dost důležití hráči jako Mertl nebo Musil. Jsou to kreativní hráči, centři. Pro Plzeň to teď není jednoduché. Kdyby nám vypadli podobně důležití hráči, tak máme taky problém,“ dodal Josef Jandač.

Sparťanského kouče těší, že jemu zatím klíčový hráči nechybí. I proto Sparta už sedm zápasů za sebou skórovala v přesilových hrách.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme