Nebyla to taková divočina jako předchozí dva zápasy. Jsme rádi, že jsme to otočili, řekl Sparťan Říčka

Dvakrát slibně rozehrané utkání nedokázali dovést k plnému bodovému zisku, v normální hrací době tak vyhráli hokejisté Sparty až ve 3. extraligovém kole proti Třinci. S obhájcem titulu přitom museli výsledek otáčet.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Třince Petr Kváča čelí útoku Jana Buchteleho ze Sparty

Brankář Třince Petr Kváča čelí útoku Jana Buchteleho ze Sparty | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Nebyla to taková divočina jako předchozí dva zápasy a jsme rádi, že se nám to podařilo otočit. Když dostaneme každý zápas dva góly, tak si myslím, že víc než dva góly dáme, takže budeme vyhrávat. Bylo jasné, že to takhle nebude celou sezonu. Předtím ty zápasy byly hodně divoké, až extrémně, a to nám tam spadlo všechno – i soupeřům – takže pro diváky to bylo super, ale bylo jasné, že další zápasy se dají do normálního stavu,“ prohlásil na Radiožurnálu po výhře 4:2 nad Třincem hokejista Sparty Robert Říčka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Znovu odehráli zápas s obratem ve skóre, tentokrát se ale už hokejisté Sparty mohli radovat z výhry za tři body. Více si poslechněte v reportáži Tomáše Petra

Pražané po předchozích dvou duelech, ve kterých vstřelili, ale i dostali shodně dohromady 14 gólů, hodně zapracovali na obraně. Stejně jako s Plzní a v Liberci ale znovu nabídli fanouškům dramatickou zápletku s obratem ve skóre. Na začátku druhé třetiny totiž o dva góly prohrávali.

„Doufám, že nastanou i klidnější zápasy, že budeme vést a pohlídáme si to do konce, než tyhle šílené obraty. Ale bereme tři body, takže jsme rádi,“ řekl sparťanský útočník Jan Buchtele.

Ten po únorovém zranění kolene poprvé odehrál celý zápas. „Fyzicky docela dobré. Samozřejmě nějaká herní jistota a situace tomu ještě chybí. Doufám, že se v každém zápase budu zlepšovat a bude to zase lepší a lepší a budu předvádět svoji hru,“ doufá Jan Buchtele. Toho stejně jako další hokejisty Sparty čeká po výhře nad Třincem série šesti venkovních duelů.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme