Hokejová Sparta znovu vzdá hold. Ve speciálních dresech připomene padlé záchranáře a vojáky

Hokejisté Sparty nastoupí do nedělního extraligového zápasu proti Plzni se 191 jmény na dresu. Vzdají tak hold záchranářům, hasičům, policistům a vojákům, kteří přišli o život ve službě od vzniku samostatné České republiky až do konce minulého roku. Jubilejní desátý ročník akce „Sparta vzdává hold“ ale začal už při pátečním utkání proti Vítkovicím.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta znovu vzdá hold

Sparta znovu vzdá hold | Zdroj: HC Sparta Praha
Přehrát

00:00 / 00:00

Marketingový ředitel Sparty Ondřej Valenta

Tradiční akci pořádá pražský klub už podesáté a u příležitosti stého výročí vzniku Československa a 25 let od existence České republiky chce letos připomenout ty, kteří při záchranných akcích zemřeli.

„Celkový nápad byl nemít z toho zápasu určitou tryznu nebo nějaké vyjádření smutku, ale mít určitou hrdost, že na ně nezapomínáme. Je to 191 hrdinů za 25 let,“ říká marketingový ředitel hokejové Sparty Ondřej Valenta pro Radiožurnál. Valenta s prosbou o jména obětí oslovil všechny složky integrovaného záchranného systému a armády České republiky. A problém se zveřejněním jmen neměli ani pozůstalí.

„Co je krásné, tak ten zápas bude sledovat zhruba padesát pozůstalých. Na oba zápasy, které jsou v pátek a v neděli, dorazí zhruba dvanáct tisíc členů záchranných složek,“ těší se Ondřej Valenta na plnou libeňskou halu v pátečním i nedělním zápase. Právě v duelu proti Plzni obléknou sparťané speciální dresy se 191 jmény. A Ondřej Valenta si pochvaluje, jak k celé akci přistupují samotní hokejisté.

🇷🇴 První letošní duel věnovaný projektu Sparta vzdává hold je tu! Sparťané dnes v @O2 arena hostí soupeře z @HC VÍTKOVICE RIDERA a bude to boj! 🥊 Utkání živě vysílá @O2 TV Sport.📺 #hold2019
📰 Preview na webu: bit.ly/SPAvVIT
💻 Informace o Holdu: hcsparta.cz/hold

09:16 – 01. 02. 2019

8

„Pro hráče je to obrovská pocta. Od září se mě ptali, jaká bude letošní myšlenka holdu. Největším fanouškem v kabině je asi útočník Jiří Černoch. Na zápas se ale těší celá kabina. Hrozně se jim ty dresy líbí. Už jen tím, že v tom odehrají zápas, tak k tomu mají obrovský vztah a obrovský respekt ke všem, kteří za nás nasazují život,“ dodává Valenta.

„Za sebe i celou Spartu bych chtěl poděkovat záchranným složkám a Armádě ČR za to, co pro nás dělají. Přijďte jim poděkovat i vy,“ pozval útočník Jiří Černoch na oficiálním webu Sparty fanoušky na páteční zápas proti Vítkovicím a nedělní utkání s Plzní. Speciální dresy k desátému výročí akce „Sparta vzdává hold“ budou rovněž k zakoupení v klubovém fanshopu.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme