Třinec při premiéře na Spengler Cupu sahal po vítězství, Magnitogorsku podlehl až po nájezdech

Oceláři Třinec při své premiréře na Spenglerově poháru podlehli Metallurgu Magnitogorsk 1:2 po samostatných nájezdech. Jedinou branku Ocelářů dal Martin Adamský, Slezané ale o vedení přišli.

Davos Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinec podlehl na Spenglerově poháru Magnitogorsku 1:2 po nájezdech

Třinec podlehl na Spenglerově poháru Magnitogorsku 1:2 po nájezdech | Foto: Gian Ehrenzeller | Zdroj: ČTK/AP

Oceláři odcestovali do Švýcarska teprve v úterý, o den později už hráli svůj první zápas na Spengler Cupu sehráli vyrovnaný zápas s Magnitogorskem, aktuálně šestým nejlepším týmem KHL, který vede bývalý kouč českého národního týmu Josef Jandač.

Cukroví, řízek a trénink. Hokejisté museli myslet na životosprávu, Vánoce extraligu nezastavily

Číst článek

Při absenci Václava Varadi, který vede reprezentační dvacítku na mistrovství světa, šéfoval střídačce Ocelářů Marek Zadina ve spolupráci s Jiřím Raszkou a svůj tým připravil výborně. Už v první třetině měli velké šance Svačina i Martin Růžička, jenže ani jeden nepřekonal ruského gólmana Zagidulina.

Největší šance Magnitogorsku měl bývalý kanonýr libereckých Bílých Tygrů Michal Bulíř, jenže Šimon Hrubec v brance českého týmu ukázal, že si ho velmi dobře pamatuje.

První gól padl až ve druhé třetině. Uběhly z ní tři minuty, když Vladimír Roth při přesilové hře nastřelil puk směrem na branku, kde ho mimo Zagidulinův dosah tečoval Martin Adamský.

Oceláři měli i další šance. Dokázali se lehce dostávat přes střední pásmo a několikrát se řítili sami na branku. Největší šanci na zvýšení náskoku měl Zadina, jenže gólman Mettalurgu jeho střelu vykopl.

Vedení Slezanům vydrželo do 53. minuty, „Magnitka“ totiž ve třetí dvacetiminutovky zařadila vyšší rychlost. Oceláři se často bránili jen za cenu zakázaného uvolnění, Marek Zadina si velmi vybral oddychový čas, jenže v čase 52:55 už Šimon Hrubec neubránil čisté konto proti střele obránce Maxima Matuškina.

Nerozhodný stav vydržel do konce základní hrací i přes pětiminutové prodloužení, ve kterém se hrálo ve třech na obou stranách.

Do samostatných nájezdů nasadila střídačka Ocelářů mladého Petra Kváču, 21letý brankář pustil první nájezd Ljubimovovi, další dva sice i za cenu zranění chytil, jenže z jeho spoluhráčů se nikdo neprosadil.

Třinec podlehl Magnitogorsku 1:2 po samostatných nájezdech, druhý zápas tak má na programu už zítra proti finskému týmu KalPa Kuopio.  

Na úvod Spengler Cupu si připisujeme jeden bod za prohru v nájezdech. #SpenglerCup

17:34 – 26. 12. 2018

1 5

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme