Tomáš Hertl přispěl k výhře San Jose. Suverénní vítěz základní části NHL Tampa Bay překvapivě prohrála

Útočník Tomáš Hertl pomohl hokejistům San Jose v úvodním zápase play-off NHL gólem a přihrávkou k výhře 5:2 nad Vegas. Tampa Bay ztratila v prvním utkání série s Columbusem tříbrankový náskok a překvapivě mu doma podlehla 3:4. U jednoho gólu poražených asistoval Jan Rutta. Dominik Simon přihrál na jeden gól Pittsburghu, který prohrál na ledě New York Islanders 3:4 v prodloužení.

New York (Aktualizováno: 10:53 11. 4. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sergei Bobrovsky, Markus Nutivaara, Yanni Gourde  v úvodním utkání play off NHL mezi Tampa Bay a Columbusem.

Sergei Bobrovsky, Markus Nutivaara, Yanni Gourde v úvodním utkání play off NHL mezi Tampa Bay a Columbusem. | Foto: Kim Klement | Zdroj: Reuters

San Jose odskočilo loňskému finalistovi během 15. až 28. minuty na 3:0. U druhého gólu zaznamenal druhou asistenci Hertl, který udělal i tečku za zápasem. Český útočník dostal při soupeřově power play puk do jízdy a zpoza útočné modré čáry trefil opuštěnou branku. Hertl strávil na ledě jako jediný ze všech útočníků přes dvacet minut a připsal si tři kladné body do statistiky +/-.

Úspěšná první příprava. Hokejisté ve Znojmě porazili Rakousko 3:1

Číst článek

Tampa Bay, suverénní vítěz základní části, vedla v 18. minutě 3:0. Třetí gól padl za přispění Rutty, který u mantinelu nedovolil, aby Columbus vyhodil puk z obranného pásma. Český obránce poté přihrál kotouč Michailu Sergačjovovi, jehož střelu tečoval Yanni Gourde. Ruuta si v utkání připsal do statistiky +/- dva kladné body. Jeho spoluhráč Ondřej Palát naopak dva záporné.

Tahoun Tampy Bay Nikita Kučerov v úvodu prostřední třetiny zblízka spálil velkou šanci a od poloviny zápasu se začalo rodit překvapení. Z úniku snížil Nick Foligno. Zbývající tři góly vstřelil Columbus v rozmezí 48. až 55. minuty. Hezkou individuální akcí snížil David Savard, v oslabení vyrovnal Josh Anderson a obrat završil Seth Jones střelou z mezikruží.

Pittsburgh vstoupil do utkání laxně. Už ve druhé minutě prohrával 0:1 a to ještě předtím rozhodčí odvolali gól Islanders kvůli ofsajdu. Po Simonově akci ale Penguins brzy vyrovnali. Český útočník zavezl puk do pásma, přenechal ho Philu Kesselovi, který skóroval střelou z mezikruží. Pittsburgh dotáhl i ztrátu 1:2 a 2:3, prodloužení si vynutil trefou při hře bez brankáře. Domácí přesto získali první bod, z dorážky rozhodl v čase 64:39 Josh Bailey.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme