Chára hraje finále NHL nejspíš se zlomenou čelistí. ‚Když nemůže mluvit, nahradí ho jiní,‘ říká Pastrňák

Hokejisté St. Louis mohou poprvé v historii vyhrát Stanley Cup. Chybí jim k tomu už pouze jednou porazit Boston, který ale má v našich končinách výrazně více fanoušků – i proto, že za něj hrají Davidové Krejčí a Pastrňák a s pravděpodobně zlomenou čelistí i slovenský obr Zdeno Chára.

Od zpravodaje z místa St. Louis Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Bostonu Zdeno Chára s celoobličejovým plexisklem

Kapitán Bostonu Zdeno Chára s celoobličejovým plexisklem | Zdroj: Reuters

Je pochopitelné, že artikulace teď není silnou stránkou Zdena Cháry. Vedení Bruins zakázalo, aby na i po tiskové konferenci odpověděl byť na jedinou otázku v češtině. Mluvení ho bolí, přesto je kapitánem, který se musí na ledě projevit. Podle Davida Pastrňáka to ale není pro Boston velký problém.

„Máme v týmu spoustu kluků, kteří už Stanley Cup vyhráli a mají spoustu zkušeností. Zdenda se teď musí soustředit na svojí hru, bohužel je taková situace. Máme ale takové lídry, že když jeden nemůže v kabině mluvit, tak ho nahradí dalších deset,“ řekl Radiožurnálu David Pastrňák.

Nastoupí kapitán Bostonu Chára do dalšího finále Stanley Cupu? Má nejspíš zlomenou čelist

Číst článek

Český útočník k těmto zkušeným postavám nepatří, hraje třetí skvělou sezónu a ve finále Stanley Cupu je poprvé. Tuší, že čím bude šesté utkání blíž, tím spíše bude nervózní – i proto, že teď se mu úplně nedaří, jak by chtěl.

„Když hrajeme tak, jak umíme, tak jsme lepší tým. Bohužel na to teď po pár zápasech nemůžeme navázat, ale musíme se na svou hru soustředit. Oba předchozí zápasy v St. Louis jsme hráli dobře, tak to bude určitě dobrý zápas,“ dodává Pastrňák.

První gól bude hodně důležitý. Český útočník se přitom v posledních dvou zápasech neprosadil.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme