St. Louis porazilo i díky Sobotkově asistenci Calgary, Columbus po dvou porážkách vyhrál

St. Louis Blues porazili i díky asistenci Vladimíra Sobotky Calgary 5:2. Za poražené si připsal jednu asistenci Michael Frolík. Flames se museli už druhé utkání po sobě obejít bez zraněného Jaromíra Jágra. Ve druhém nočním zápase Columbus přehrál Buffalo 5:1.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas mezi St. Louis Blues a Calgary Flames

Zápas mezi St. Louis Blues a Calgary Flames | Zdroj: Reuters

Třicetiletý Sobotka se v 18. minutě podílel na vyrovnávací trefě Alexandera Steena na 1:1 a ze zápasu si odnesl tři kladné body v bilanci plus/minus. Hlavním strůjcem vítězství Blues se stal Steen, který si díky brance a třem asistencím vysloužil ocenění pro první hvězdu večera. St. Louis bodovalo ve čtvrtém duelu po sobě a doma uspělo i potřetí v sezoně.

"Myslím si, že jsme trochu zjednodušili hru. Hráli jsme přímočařeji a byli jsme o krok rychlejší než v předchozích zápasech. To nám přineslo více šancí a branek. Bylo to dobré, i když jsme všechno neproměnili. Podle mě jsme se hodně tlačili vpřed, byl to krok správným směrem," prohlásil Steen, který kvůli zlomené ruce vynechal prvních šest utkání.

Flames dvakrát inkasovali z přesilových her podobně jako v předcházejícím souboji s Nashvillem, který porazili 3:2 v samostatných nájezdech.

"Pokud budete prohrávat kvůli speciálním formacím, dostanete se do nepříjemné pozice. Podruhé za sebou jsme si ze tří oslabení nechali dát dvě branky. Když hrajete dva dny po sobě, musí být vaše oslabení lepší. To naše ani zdaleka nevypadá tak, jak by mělo. Musíme se v téhle oblasti zlepšit, protože dneska jsme se kvůli tomu dostali do problému, z kterého jsme se nevymotali," řekl trenér Calgary Glen Gulutzan.

Pod triumf Columbusu se výrazně podepsal brankář Sergej Bobrovskij, jenž pochytal 34 střel a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Proti Buffalu se o pět branek Blue Jackets postaralo pět různých střelců. V dresu Columbusu chyběl centr Lukáš Sedlák, který je kvůli zranění kotníku z pondělního tréninku na šest týdnů mimo hru.

Šest týdnů bez hokeje. Lukáš Sedlák si při tréninku Columbusu poranil kotník

Číst článek

Columbusu se už počtvrté povedlo nastřílet v jednom zápase pět branek. "Je to o spádu. Kluci to cítí. Když ostatní řady vidí, jak se jim daří, chtějí se přidat. Dneska jste toho byli svědky. Každá lajna se prosadila," vysvětlil kapitán ohijského celku Nick Foligno, který rovněž skóroval.

Domácí o dvou bodech ve svůj prospěch rozhodli na konci druhé třetiny, kdy v rozmezí 179 vteřin vsítili tři branky a odskočili do vedení 4:0.

Výsledky zápasů NHL

Columbus - Buffalo 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)

Branky: 13. O. Bjorkstrand, 36. S. Jones, 38. N. Foligno, 39. Calvert, 60. J. Anderson - 58. Griffith. Střely na branku: 38:35. Diváci: 14.383. Hvězdy zápasu: 1. Bobrovskij, 2. S. Jones, 3. N. Foligno (všichni Columbus).

St. Louis - Calgary 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)

Branky: 18. Steen (Sobotka), 25. Schwartz, 27. Pietrangelo, 57. P. Stastny, 60. Edmundson - 4. a 34. Backlund (na druhou Frolík). Střely na branku: 29:25. Diváci: 17.227. Hvězdy zápasu: 1. Steen, 2. Pietrangelo (oba St. Louis), 3. Tkachuk (Calgary).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme