Stanley Cup dál cestuje po různých destinacích. Navštívil Rudé náměstí, Hodonín i jezero ve Virginii

Rudé náměstí v Moskvě, zimní stadion v Hodoníně a pak i jezero na východním pobřeží Spojených států. Taková je cesta nejslavnější hokejové trofeje. Hokejisti se Stanley Cupem zažívají další dobrodružství, i jiná než známé koupání v bazénu.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lars Eller přivezl jako první Stanley Cup do Dánska

Lars Eller přivezl jako první Stanley Cup do Dánska | Zdroj: Reuters

Čeští vítězové Kempný s Vránou už trofej dávno odevzdali, ale ti co hlídají Stanley Cup, mají práci na druhém konci světa.

Z Moskvy do Hodonína. Kempný s Vránou převzali Stanley Cup od Ovečkina a ukážou ho fanouškům doma

Číst článek

„Je to naše práce. U mě konkrétně je to dvanáct zemí, které jsem se Stanley Cupem procestoval, jsou to zajímavé zážitky a zkušenosti,“ řiká bodyguard ještě v Praze. Jedna z dalších směn na ně vyšla třeba ve Virginii, kde slavil Matt Niskanen.

„Ten plán jsem měl v hlavě už dlouho. Přivezu pohár prostě domů, do Virginie, kde jsem hokejové vyrůstal a hrál v mládežnických kategoriích. A moji kamarádi tam stále žijí,“ říká hokejista vítězného Washingtonu Matt Niskanen.

Spoluhráče a kapitána Alexandra Ovečkina náplní do poháru netrumfnul. Zatímco Rus nechal dát do vrchu mísy kaviár za tisíce dolarů, u Niskanenů se spokojili s pivem a ještě před výletem třeba s čokoládovou zmrzlinou.

„Jen se tak projet na lodi, s tátou a se synem. Jasně, že naskočila i manželka a taky moje máma,“ užil si svůj den Matt Niskanen.

To v Saskatchewanu na farmě slavil gólman Braden Holtby, za kterým bylo vidět velké silo a koleje. Na fotografiích už chyběl jen traktor.

Premiéru zažil Stanley Cup také v zemi házené a fotbalu, v Dánsku, kam ho na předměstí Kodaně přivezl Lars Eller jako první Dán. Pro NHL.com řekl, že se těší na 24 hodin s pohárem, ale ono je to vlastně trochu jinak.

„Není to celý den. Je to někde mezi 12-16 hodinami, záleží na tom, kde ten den začneme. Snažíme se být féroví, aby si hráči pohár užili co nejdéle,“ popisuje jeden z bodyguardů.

Aby se tak mohli hokejisti Washingtonu těšit z čtyřiadvaceti hodin dohromady v součtu s letoškem, budou muset pohár vyhrát znovu v příští sezoně. Ta začne za necelé dva měsíce.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme