Šulák si na přípravném kempu Detroitu místo v NHL nevybojoval, vrací se do finského Lahti

Český hokejový obránce Libor Šulák si v kempu Detroitu nevybojoval místo v prvním týmu a vrací se do Evropy. Hrát bude za Pelicans Lahti, kam zamířil ze Znojma z EBEL ještě před podpisem kontraktu s Red Wings. Informovaly o tom oficiální stránky finského klubu.

Tento článek je více než rok starý.

Detroit Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový obránce Libor Šulák (vpravo)

Hokejový obránce Libor Šulák (vpravo) | Zdroj: Reuters

Třiadvacetiletý Šulák podepsal s Detroitem v květnu jako nedraftovaný volný hráč dvouletý nováčkovský kontrakt. Dočkal se jej krátce poté, co debutoval v národním týmu a rovnou se představil také na mistrovství světa v Paříži.

V přípravě sehrál za Red Wings tři zápasy a vstřelil jednu branku. Vedení Red Wings se rozhodlo, že pro jeho další rozvoj bude místo Grand Rapids přínosnější působení ve Finsku i v české reprezentaci, kde má šanci na start na únorových olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu.

„Šulák je obránce s velmi dobrým bruslením, který podporuje útok a zapadá skvěle do herního stylu i týmu Pelicans,“ řekl sportovní manažer Lahti Janne Laukkanen. Šulák se s týmem už seznámil v létě a absolvoval s ním poslední týden letní přípravy.

Šulák, který hrál mimo jiné také za Chomutov, si v uplynulé sezoně EBEL připsal v 58 zápasech včetně play-off 31 bodů za 13 branek a 18 asistencí. Loni si se Znojmem zahrál finále a byl zvolen nejlepším nováčkem EBEL.

Vrána začne vedle Ovečkina

Kromě Petra Mrázka přesto bude u Red Wings působit další Čech, alespoň v prvotní fázi sezony. Martin Frk si místo v sestavě vybojoval. Vedení klubu mu oznámilo, aby si ve městě našel bydliště minimálně na pár měsíců.

Velkou šanci by měl dostat v úvodu sezony útočník Washingtonu Jakub Vrána. Klub si jej po přípravném období ponechal v sestavě a začít by měl po boku Jevgenije Kuzněcova a Alexandra Ovečkina.

Poslední Čech, který ještě neví, kde odstartuje ročník, je Martin Nečas. Carolina, která jej v červnu letošního roku draftovala na dvanáctém místě, ještě nezúžila soupisku do konečné podoby. Vítěz extraligy s Brnem tak ještě živí naději na start v zámořské soutěži.

sob, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme