Tampa Bay si připsala čtvrtou výhru v řadě. Detroit porazila 3:2

Hokejisté Tampy Bay uspěli v jediném utkání pondělního programu NHL v Detroitu 3:2 a čtvrtou výhrou v řadě se vyhoupli do čela soutěže. Hlavním strůjcem vítězství Lightning byl se dvěma trefami Nikita Kučerov, který skóroval ve všech šesti zápasech sezony.

Detroit/USA Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Tampy Bay porazili Detroit 3:2

Hokejisté Tampy Bay porazili Detroit 3:2 | Zdroj: Reuters

Tampa Bay si vypracovala v polovině úvodní třetiny dvěma slepenými góly vedení 2:0. Nejdříve Tyler Johnson ujel v oslabení a Jimmy Howarda překonal střelou mezi betony. Vzápětí se Kučerov při vyloučení Martina Frka trefil přesně z pravého kruhu. Detroit ale ztrátu smazal v prostřední části. Z trestného střílení se prosadil Justin Abdelkader a po něm vyrovnal z dorážky Mike Green, s devíti body nejproduktivnější bek sezony.

Pastrňák se trefil podruhé v řadě, jeho Boston ale prohrál s Vegas 1:3

Číst článek

Poslední slovo měl ale Kučerov, který v úvodu třetí třetiny špičkou hole usměrnil puk za záda Howarda. Ruský útočník má na kontě už sedm branek a za posledních třicet let vstřelili gól v každém z úvodních šesti utkání sezony jen tři další hráči - Steve Yzerman (1988), Mario Lemieux (1992) a Keith Tkachuk (2008).

V sestavě vítězů nastoupil z českých hráčů pouze Ondřej Palát, protože Andrej Šustr zůstal už pátý zápas za sebou mezi náhradníky. Na druhé straně kryl Petr Mrázek záda Howardovi, který si připsal první prohru sezony, a Frk stejně jako Palát v utkání nebodoval.

Detroit - Tampa Bay 2:3 (0:2, 2:0, 0:1)
Branky: 23. Abdelkader z tr. střílení, 37. M. Green - 11. a 42. Kučerov, 10. T. Johnson. Střely na branku: 31:26. Diváci: 19.515. Hvězdy zápasu: 1. Kučerov (Tampa Bay), 2. Abdelkader (Detroit), 3. T. Johnson (Tampa Bay).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme