'Teď jsme zklamaní, ale to je život.' Hokejisty Jihlavy po nezvládnuté baráži znovu čeká WSM liga

Smutek hráčů Dukla Jihlava | Zdroj: ČTK

Fanoušci hokejové Komety slaví. Brno získalo svůj třináctý mistrovský titul a v historické tabulce má o jeden víc než Jihlava. Její příznivci naopak zažívají těžké chvíle. Hokejová Dukla sice zvítězila v posledním kole baráže nad Karlovými Vary 3:2, jenže k záchraně extraligy jí to nestačilo.

Tento článek je více než rok starý.

Jihlava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Nedá se nic dělat, je to sport. Každé mužstvo je celkem dobré, takže to záleželo na štěstí a na momentální kondici. Nezanevřu na hokej. Když budu mít zdraví, tak budu chodit,“ vypraví fanoušek Dukly František Hladký Radiožurnálu.

Litvínov může slavit, v posledním zápase se zachránil. Jihlava po roce extraligu opouští

Číst článek

Ten chodí v Jihlavě na hokej více než padesát let. Dukla měla baráž skvěle rozehranou. Podle trenéra Petra Vlka o záchranu přišla hlavně domácí porážkami s prvoligovými soupeři.

„To byl ten druhý týden, kdy jsme po čtyřech kolech měli deset bodů, pak jsme prohráli dvě domácí utkání a tam se lámal chleba,“ má jasno Vlka.

Že by někoho v baráži svěřenci Petra Vlk podcenili, si jihlavský trenér nemyslí.

„Bohužel jsme góly nedali a dostali jsme je lacině. Samozřejmě týmy to tady zavřely a je těžké se proti tomu prosadit. Teď jsme zklamaní, ale to je život,“ uvědomuje si jihlavský trenér.

Hodně smutný byl po neúspěchu v baráži jihlavský hokejový kapitán Tomáš Čachotský.

„Myslím si, že můžeme odejít se vztyčenou hlavou, odmakali jsme to. Bohužel v baráži nám to uteklo,“ neskrýval zklamání Čachotský.

Dukla tak po roce mezi českou hokejovou elitou extraligu opouští. Naopak v nejvyšší soutěži se udržel Litvínov a z WSM ligy postoupily Karlovy Vary.

Jan Kodet Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme