Záplava plyšáků na ledě. V zámořské AHL vybírali hračky na charitu, padl nový světový rekord

Akce Teddy Bear Toss se odehrává v amerických hokejových nižších soutěžích vždy po svátku Díkuvzdání a vybírají se při ní plyšáci pro charitu. Při utkání týmu z AHL Hershey Bears jich dopadla na led doslova lavina.

Tento článek je více než rok starý.

Video Hershey / USA Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tu spustil svou vyrovnávací trefou útočník Riley Barber, který se prosadil v domácím utkání proti Binghamton Devils. Klub totiž diváky požádal, ať začnou na led hračky házet právě po první brance domácích.

Na led dopadlo celkem 34 798 plyšových hraček, čímž diváci pensylvánského klubu stanovili nový světový rekord. Ten před tím držel tým Calgary Hitmen, který při stejné akci vybral šest tisíc plyšáků méně.

Hokejisté, členové klubu a další dobrovolníci pomáhali se sběrem plyšáku z ledové plochy okolo dvaceti minut. Vybrané hračky budou rozděleny mezi víc než třicet charitativní organizacích, které pomáhají dětem v nouzi.

Kromě samotných hraček se ještě rozhodla společnost CommunityAid darovat za každého vybraného plyšáka 50 centů na charitu. Pořadatelé už předem uvedli, že dá firma v případě rekordu na charitu 15 tisíc dolarů, tedy v přepočtu 330 tisíc korun.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme