Litvínov znovu vede extraligu, přímém souboji ukončil sérii Hradce

V osmém kole hokejové extraligy viděli fanoušci v Litvínově přímý souboj o prvním místo. Do čela se po výhře 2:1 vrací domácí Verva. Sparta poprvé skončila doma bez bodu, obral ji Zlín, Chomutov zůstává bez bodu, nestačilo mu ani vedení 3:1 v Pardubicích.

Praha (Aktualizováno: 19:45 7. 10. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodující okamžik zápasu, Viktor Hübl překonává Brandona Maxwella

Rozhodující okamžik zápasu, Viktor Hübl překonává Brandona Maxwella | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

Litvínov – Hradec Králové 2:1

Hokejisté Litvínova vyhráli ve šlágru 8. kola extraligy doma nad Hradcem Králové 2:1 a přestihli ho o skóre v čele tabulky. Verva má navíc ještě zápas k dobru. Severočeši si spravili chuť po páteční prohře s Třincem (0:2) a slavili sedmou výhru z osmi utkání v sezoně. Mountfield prohrál poprvé po sedmi vítězstvích v řadě.

‚Ani pro jednoho to nebylo jednoduché.‘ Hokejisté Liberce a Olomouce se museli vyrovnat s náročným programem

Číst článek

Do vedení se dostali ve 24. minutě Východočeši. Po spolupráci s Radovanem Pavlíkem se dostal na pravé straně za obranu domácích Cingel a střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre. Odpovědět se snažil při následném náporu Vervy Petružálek.

Na druhé straně mohli zvýšit Filip Pavlík a Koukal. Litvínov přečkal oslabení při Hüblově trestu a následně nebezpečně vypálil z mezikruží Černý. Domácí se dočkali ve 37. minutě, když se po Myšákově přihrávce trefil z levého kruhu přesně k protější tyči Lukeš.

Po Cingelově faulu z konce druhé třetiny a Cibulskisově trestu za zdržování hry po vyhození puku mimo hřiště hráli domácí 37 sekund v pěti proti třem. Než se stačil Cingel po návratu z trestné lavice zapojit do hry, rozhodl o výhře 2:1 přesnou střelou z pravého kruhu Hübl.

Sparta – Zlín 1:5

Zlína deklasovali v 8. kole extraligy Spartu na jejím ledě 5:1 a ukončili sérii tří zápasů bez bodového zisku. Gólem a dvěma nahrávkami se na třetí výhře Beranů v sezoně podílel útočník Štěpán Fryšara.

Pražané nenavázali na předchozí dva úspěchy a odevzdali Zlínu všechny body potřetí z posledních čtyř vzájemných duelů v metropoli.

Pardubice - Chomutov 5:3

Pardubice v zápase 8. extraligového kola, který nabídl dva obraty ve skóre, porazily Chomutov 5:3. Pirátům k prvnímu bodovému zisku v sezoně nepomohl ani útočník Radek Duda, přestože si připsal asistenci a přispěl tak k vedení svého nového týmu 3:1.

Dynamo o svém vítězství rozhodlo ve třetí třetině, kdy se trefili Antonín Dušek a Jan Mandát. Dva góly zařídil obránce Ty Wishart.

Třinec - Vítkovice 4:2

Třinečtí hokejisté porazili v 8. kole extraligy v derby Vítkovice 4:2 a poprvé v probíhajícím ročníku vyhráli dva zápasy za sebou.

Pod vítězství vicemistra se podepsali Rostislav Martynek, Erik Hrňa, Martin Gernát a při power play uzavřel skóre Martin Adamský, který před utkáním převzal cenu pro nejrychlejšího bruslaře minulé sezony. Hostům nepomohly ani dva góly Patrika Zdráhala.

Kometa Brno - Karlovy Vary 5:3

Hokejisté Brna porazili v 8. extraligovém kole Karlovy Vary 5:3. Domácí měli v utkání jen dva střelce: hattrickem se blýskl Martin Zaťovič, dvě trefy obstaral americký útočník Peter Mueller, jenž navíc na další dva góly nahrál.

Další forvard Petr Holík přiložil ruku k dílu třemi přihrávkami. V dresu hostů skóroval dvakrát Jakub Flek.

Plzeň - Mladá Boleslav 5:1

Hokejisté Plzně porazili v 8. kole extraligy Mladou Boleslav 5:1, připsali si druhou domácí výhru v nové sezoně a prodloužili sérii duelů, v nichž bodovali, na šest.

Ještě na začátku závěrečné třetiny Indiáni drželi pouze jednobrankové vedení, ale odpor Středočechů definitivně zlomily slepené góly plzeňských obránců Jakuba Kindla a Nicka Jonese. Indiáni si pomohli třemi přesilovkovými brankami.

8. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 37. F. Lukeš (Myšák, Strejček), 42. V. Hübl (F. Lukeš, J. Petružálek) - 24. Cingel (R. Pavlík). Rozhodčí: Pavlovič, Pešina - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 5064.

HC Dynamo Pardubice - Piráti Chomutov 5:3 (1:0, 2:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Wishart (Bubela, Dušek), 40. S. Treille (Dušek, Bubela), 40. Wishart (Trončinský), 44. Dušek (Bubela, Budík), 57. Mandát (Perret) - 21. Huml (Marjamäki, Tomica), 26. V. Růžička ml. (J. Stránský), 30. V. Růžička ml. (Dietz, Duda). Rozhodčí: Jeřábek, Veselý - Kis, Lhotský. Vyloučení: 5:8, navíc Trončinský (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7085.

HC Sparta Praha - PSG Berani Zlín 1:5 (0:1, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 24. M. Beran (P. Vrána) - 20. Fryšara (E. Kulda), 23. Popelka, 40. Poletín (Fryšara, Valenta), 46. Ondráček (Šlahař, Freibergs), 50. Herman (Fryšara, Freibergs). Rozhodčí: Lacina, Pražák - Brejcha, Klouček. Vyloučení: 8:4, navíc Košťálek 10 min., Černoch (oba Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 6778.

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Martynek (Chmielewski), 34. Hrňa (M. Kovařčík, D. Musil), 45. Gernát, 60. Adamský (Marcinko) - 11. P. Zdráhal (D. Krenželok), 60. P. Zdráhal (Šidlík, D. Květoň). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Ganger, Tošenovjan. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 4844.

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Zaťovič (Mueller, P. Holík), 19. Mueller (R. Zohorna, Bartejs), 27. Zaťovič (Mueller), 48. Mueller (P. Holík), 56. Zaťovič (P. Holík, O. Němec) - 4. Podlipnik (Balán), 28. Flek (T. Rachůnek, M. Rohan), 49. Flek (Balán). Rozhodčí: Hejduk, Obadal - Hlavatý, V. Hanzlík. Vyloučení: 6:4. Bez využití. Diváci: 7008.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 5:1 (2:1, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 6. D. Kindl (Kratěna, Pulpán), 20. Stach (Pulpán, D. Kindl), 47. J. Kindl (P. Straka, Eberle), 48. Jones (Nedorost, Gulaš), 59. Gulaš (J. Kindl, D. Frodl) - 12. Orsava (Žejdl, Pacovský). Rozhodčí: Hodek, Hradil - Pešek, Špringl. Vyloučení: 6:7. Využití: 3:1. Diváci: 4444.

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme