Terminátor Polák po třech měsících odhodil berle. Nohu mu vyztužily šrouby a kovová destička

Konečně odhodil berle a může začít s přípravou na novou sezonu v NHL. Hokejista Roman Polák se dává dohromady po těžkém zranění z prvního kola play off Stanleyova poháru mezi Washingtonem a jeho Torontem. Český obránce tehdy nepříjemně dopadl na led a zlomil si kotník i lýtkovou kost.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Toronta Roman Polák

Obránce Toronta Roman Polák | Zdroj: Reuters

Druhý zápas prvního kola play off, polovina utkání mezi Washingtonem a Torontem. Roman Polák nabírá rychlost, dostává se přes modrou čáru a v momentě, kdy nahazuje kotouč, jej atakuje obránce Capitals Brooks Orpik. Náraz a hlavně následný dopad ale končí špatně pro českého beka. Přisedl si totiž pravou nohu a výsledkem byl zlomený kotník a také lýtková kost.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejista Roman Polák si prošel nepříjemným zraněním, zlomil si kotník i lýtkovou kost

„Udělal jsem několik chyb. Nikam jsem se neměl hnát, nevím, co mi přeskočilo v hlavě,“ litoval v rozhovoru pro Radiožurnál Polák. Ze zápasu samozřejmě odchovanec ostravských Vítkovic odstoupil a sezona pro něj skončila. V šatně si v šoku a s vyplaveným adrenalinem měl odvahu si zranění detailně prohlížet.

V podstatě hned věděl, že je zle. „Viděl jsem, jak ta kost není upnutá. Ukazoval jsem ji doktorovi, v tu chvíli to ani nebolelo. Odvětil mi, ať na ni nesahám, že je zlomená. Bohužel byla a hned na několika místech,“ vyprávěl s odstupem Polák. Při operaci chirurgové zpevnili pravou lýtkovou kost a kotník kovovou destičkou a čtrnácti šrouby.

Roman Polák jako defenzivní obránce stylem hry a teď už i kovovými prvky v těle připomíná Terminátora. „Dva šrouby mi vyndali, ale dalších dvanáct jich v noze zůstalo,“ řekl. S podobným zraněním ale nemá zkušenosti poprvé. „Už jsem si něčím takovým prošel s druhou nohou. Taky jsem v ní měl šrouby, ale nezlomil jsem si lýtkovou kost,“ vzpomínal.

Až téměř do poloviny července byl odkázán k chůzi s berlemi. „Před týdnem jsem je konečně po dvanácti týdnech zahodil. Začínám chodit a pomalu rehabilitovat,“ prozradil Polák. Nyní se tak v posilovně konečně může zaměřit také na spodní část těla. S vrškem problémy neměl, jen většinu cviků nemohl provádět ve stoje, ale v sedě.

Urostlý jednatřicetiletý bek nechce ztrácet čas a v říjnu, kdy začíná NHL, by chtěl být připraven, i když mu po sezoně skončila roční smlouva. Příští měsíc se chystá prvně vyjet na led a ke svým 634 utkáním v elitní hokejové lize by rád přidal další.

David Procházka, sob Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme