Liberec zvládl otočit duel proti Zlínu a vede extraligu, Litvínov přestřílel vysoko Karlovy Vary

Bílí Tygři z Liberce zvládli otočit utkání 18. kola proti Zlínu z 1:3 na 5:3 a po prohře Sparty s Mladou Boleslaví 3:5 se dostal do čela tabulky. Litvínov přestřílel vysoko Karlovy Vary 7:2 a brněnská Kometa si doma poradila s Pardubicemi 2:0.

Liberec, Litvínov (Aktualizováno: 20:53 14. 11. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Souboj mezi Libercem a Zlínem

Souboj mezi Libercem a Zlínem | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Bílí Tygři Liberec – PSG Berani Zlín 5:3

V posledních dvou vzájemných zápasech dokázali liberečtí pokaždé vstřelit do zlínské sítě sedm branek. Po první třetině to na podobné gólové hody nevypadalo. Liberec se prosadil už na začátku druhé minuty po trefě Libora Hudáčka a hosté z Moravy nedokázali odpovědět.

K tomu se dostali až po příchodu z kabin, když se nejdřív podařilo vyrovnat Pavlu Kubišovi a po něm poslal poprvé v zápase do vedení Berany Dalibor Řezníček. Do konce druhé dvacetiminutovky hosté ještě navýšili vedení, když se trefil Michal Popelka.

Liberečtí se ale na začátku poslední třetiny nadechli k velkému obratu. Během tří minut nejdřív snižoval Hudáček, po něm vyrovnal Martin Ševc a domácí do vedení poslal kapitán Petr Jelínek.

V závěru to zkusili hosté bez brankáře, což se jim vymstilo, když libereckou výhru pojistil Tyler Redenbach. Liberec se tak po vítězství posunul do čela tabulky.

HC Verva Litvínov – HC Energie Karlovy Vary 7:2

Litvínovští se po skvělém vstupu do extraligy poněkud zadrhli. Naposledy ale dokázali porazit Chomutov a na výhru navázali i v úvodu duelu proti Karlovým Varům. Po šesti minutách hry už vedli 2:0, když se nejdřív trefili František Gerhát a po něm Lukáš Válek.

Do konce první části sice ještě snížil Sabahudin Kovačevič, ale necelé dvě minuty po něm vrátil domácí Vervě dvoubrankové vedení Michal Trávníček. Ve druhé třetině nejdříve skóroval karlovarský Jakub Flek a po něm domácí Jakub Petružálek a Viktor Hübl v přesilovce, takže Litvínov vedl po 40 minutách už 5:2.

Tím ale Litvínov neskončil a v poslední části se ještě prosadili nejdříve znovu při početní výhodě Juraj Mikúš a po něm ještě Ondřej Jurčík. Severočeši se tak díky vysoké výhře posunuli na šesté místo extraligové tabulky.

🚨 55' Čtvrtá využitá přesilovka a první gól v sezóně pro Ondřeje Jurčíka! #LITvKVA 7:2

19:52 – 14. 11. 2018

1 8

HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice 2:0

Na první branku se čekalo v brněnské hale až do druhé třetiny a velkou radost z ní měli domácí příznivci. Od modré propálil Kloučka Tomáš Malec. Další trefu po něm přidal a brněnské vedení navýšil Martin Zaťovič.

Další trefy, i když Pardubice v závěru zkusily hru bez brankáře, nebyla v moravské metropoli k vidění. Kometa se posouvá na třetí příčku před hradecký Mountfield. Naopak Pardubice zůstávají stále dvanácté.

HC Sparta Praha – BK Mladá Boleslav 3:5

Sparťané hájili v 18. kole na domácím ledě proti Mladé Boleslavi první místo v tabulce. Lépe ale začali hosté ze středních Čech, kdy využil přesilovku po vyloučení Jaremieho Blaina Michal Vondrka.

Vyrovnat se podařilo Pražanům až necelých pět minut po začátku druhé části, když se prosadil Jan Košťálek. Vedení Boleslavi vrátil po třech minutách Lukáš Pabiška.

Pak se ale Spartě povedlo během dvou minut otočit zápas, když nejdříve srovnal Andrje Kudrna a po něm poslal svůj tým do vedení Jeremie Blain.

Boleslav se však s prohrou nesmířila a skóre znovu zarovnal David Bernard. O třech bodech pro boleslavské hosty nakonec rozhodl kapitán Vondrka, který v závěru zápasu zkompletoval hattrick dvěma brankami v závěru.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme