Chomutovský debakl. Plzeň nastřílela Pirátům devět branek, liberecký Bulíř si proti Zlínu připsal hattrick

Chomutovští hokejisté schytali na svém ledě debakl, když podlehli Plzni 2:9. Celkem čtyři plzeňské branky si připsal Vojtěch Němec. Mladá Boleslav porazila pražskou Spartu 3:1 a Olomouc Vítkovice 2:0. Liberec přehrál 7:2 Zlín a Michal Bulíř si připsal hattrick. Až po prodloužení vyhrál Litvínovem nad Karlovými Vary 4:3.

Tento článek je více než rok starý.

Mladá Boleslav, Chomutov (Aktualizováno: 20:05 28. 9. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Souboj mezi plzeňskou Škodovkou a Chomutovem

Souboj mezi plzeňskou Škodovkou a Chomutovem | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

Piráti Chomutov – HC Škoda Plzeň 2:9

Poslední Chomutov přivítal na svém ledě Plzeň a domácí jako první otevřeli skóre po 29 vteřinách trefou Vladimíra Růžičky mladšího. Hosté vyrovnali svojí první střelou zápasu, kdy Vojtěch Němec překonal Aleše Stezku.

Obrat dokončil Petr Straka skórující ve vlastním oslabení. O tři minuty později zvýšil na 1:3 opět Němec. Ve 34. minutě vstřelil čtvrtý plzeňský gól Ondřej Kratěna. Další branku hostí přidal o tři minuty později Miroslav Indrák.

Hned v úvodu poslední části navyšoval svou druhou trefou Straka, který tak vyhnal z branky gólmana Stezku. Toho nahradil Tadeáš Dvořák. Do konce utkání přidal další dva zásahy Němec, který se tak zapsal mezi střelce celkem čtyřikrát.

V závěru zvýšil na 1:9 díky využité přesilovce Jaroslav Kracík. V poslední minutě utkání mírnil debakl Chomutova Bohumil Jank. Chomutov tak prohrál už popáté v řadě a je stále bez bodu.

BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha 3:1

Mladé Boleslav se proti Spartě dlouhodobě nedaří. Středočeský tým vyhrál jenom jedno z posledních jedenácti utkání. V celé první třetině byli lepší Pražané, ale v branku to přetavit nedokázali. Rozvlnit síť se jim povedlo na začátku druhé třetiny, když se trefil Petr Kumstát.

Zhruba dvě minuty před jejím koncem byl vyloučen sparťanský Jaremie Blain za sekání a domácí hokejisté dokázali přesilovku využít. Dorážkou vyrovnal čtyřicet sekund před odchodem do šaten Jakub Klepiš.

Mladá Boleslav začala výborně poslední třetinu. Už 28 sekund po příchodu z kabin se prosadil po přihrávce od Klepiše Jakub Orsava. Za dalších 19 minut hosté nedokázali vyrovnat, ani když v závěru zkoušeli hru v šesti. V té ještě do prázdné brány upravil skóre na 3:1 Klepiš.

HC Olomouc – HC Vítkovice Ridera 2:0

V Olomouci se čekalo na gól celých 56 minut, i když oba celky měly k přesnému zásahu několikrát velmi blízko. Jakub Galvas hned po střídání prostřelil Patrika Bartošáak, který proti jeho střele neměl šanci.

Hosté z Vítkovic následně zkoušeli hru bez brankáře, ale toho dokázali využít domácí a jejich vítězství do prázdní brány potvrdil Vojtěch Tomeček.

PSG Berani Zlín – Bílí Tygři Liberec 2:7

Hosté z Liberci šli jako první do vedení, když po necelých dvou minutách hry otevřel skóre Michal Bulíř. Na další přesné trefy si museli počkat diváci do druhé třetiny, na jejímž začátku zvyšoval Marek Kvapil.

Zlín odpověděl už po dvou minutách, kdy snižoval na 1:2 z pohledu domácích Pavel Kubiš. Do konce druhé části ale Liberec navýšil své vedení, když se prosadil nejdřív Lubor Hudáček a pak druhou branku přidal utkání Bulíř.

I v poslední části přišly další góly. Nejdříve zvyšoval už na 5:1 pro Liberec Radan Lenc a se trefil zlínský Edgars Kulda. V závěru se ještě trefil Libor Hudáček a hattrick zkompletoval Bulíř.

HC Energie Karlovy Vary – HC VERVA Litvínov 3:4 po prodloužení

První šli do vedení na domácím ledě do vedení Karlovy Vary, když skóre otevřel Petr Stloukal. Litvínov ještě do konce první třetiny srovnal, když se trefil nejmladší z jeho řad Jan Myšák.

Ve druhé třetině se dostal do dvoubrankového vedení domácí, když nejdřív skóroval Jakub Flek a po něm ještě Martin Kohout. V poslední části ale srovnal Jakub Petružálek a Michal Trávníček.

Do konce základní hrací doby ani jeden z týmů další trefu nepřidal, takže o vítězi muselo rozhodnout prodloužení. V tom se už po první minutě prosadil Viktor Hübl.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme