Vítkovice podlehly po nájezdech Mladé Boleslavi a Pardubice v čele extraligy nepřeskočily

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v dohrávce 19. kola extraligy doma Vítkovice 3:2 po samostatných nájezdech a posunuli se na 9. místo před Kometu Brno. Bruslařský klub i ve třetím zápase pod novým trenérem Jiřím Kalousem bodoval a z toho podruhé vyhrál. V rozstřelu rozhodl v osmé sérii Róbert Lantoši. Druzí Ostravané podruhé z posledních tří zápasů prohráli a na vedoucí Pardubice ztrácí bod.

Tento článek je více než rok starý.

Mladá Boleslav Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodující nájezd Róberta Lantošiho

Rozhodující nájezd Róberta Lantošiho | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

V sestavě Mladé Boleslavi se poprvé objevil útočník Ondřej Roman. Odchovanec ostravské Poruby a bývalý hráč Vítkovic posílil Bruslařský klub z francouzského Rouenu. V elitním útoku nahradil absentujícího Daniela Přibyla.

Vítkovičtí byli aktivnější, ale šance na obou stranách dlouho chyběly. Novotného prověřil především bek Raskob, jehož střelu mladoboleslavský gólman vytěsnil vyrážečkou. V čase 12:30 se radovali domácí. Söderlund předložil puk před odkrytou branku Romanovi, který snadno skóroval a oslavil gólem premiéru v novém působišti.

Domácí se ještě v první třetině ubránili při Najmanově trestu a sami se ve druhé části neprosadili při své přesilovce po Kotalově faulu. Potom ohrozili Klimeše Lintuniemi a Roman.

Vítkovice čekaly dlouho na šanci, ale ve 33. minutě trefil Raskob horní tyč. Hosté byli stále aktivnější a v 38. minutě se dočkali vyrovnání. Po Gewieseho přihrávce překonal Novotného bruslí Bukarts. Sudí Hejduk s Pilným si ještě u videa ověřili, že nešlo o úmyslné kopnutí.

Pardubice po výhře v Litvínově dál drží extraligové vedení. Sparta bez trenéra Hořavy zdolala Hradec

Číst článek

Ve třetí třetině domácí odolali při Lunterově pobytu na trestné lavici a po pasáži bez šancí se v 52. minutě dočkal opětovného vedení Bruslařský klub. Klimeše překonal střelou z levého kruhu Najman. V čase 54:15 ale po Lakatošově přihrávce zpoza branky vyrovnal Krenželok. Prodloužení neodvrátila ani Kalusova teč, kterou Novotný kryl pravým betonem.

V nastavení mohl rozhodnout domácí Šťastný, bekhendem však Klimeše mezi betony nepřekonal. Mladá Boleslav pak při Gewieseho vyloučení sáhla k power play a hrála v pěti proti třem, ale výhodu přerušil faulem Söderlund. Rozhodly tak až nájezdy, v kterých dal vítězný gól Lantoši.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme