Hokejisté Hradce vezou tři body ze Zlína. Berany porazili počtvrté za sebou

Hokejisté Hradce Králové v předehrávce třetího kola poprvé v začínající sezoně vyhráli venku. Vítězství 2:1 ve Zlíně zajistili Berger a Rosandić.

Zlín (Aktualizováno: 20:43 20. 9. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Hradce porazili Zlín počtvrté za sebou

Hokejisté Hradce porazili Zlín počtvrté za sebou | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

Hosté měli v první polovině úvodního dějství k dispozici dvě přesilové hry, když dvakrát pykal bek Ferenc, ale Východočeši si žádnou větší šanci vypracovat nedokázali. Celkově opatrná třetina pokračovala nadále bez větších možností. Když ani Berani nepotrestali faul Vincoura, který hrál 100. zápas v extralize, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

To mohli změnit Zlínští ve 24. minutě. Fryšara předložil puk Popelkovi před téměř odkrytou Maxwellovu branku, domácí útočník ale v rozhodujícím okamžiku netrefil ideálně kotouč. Za tři minuty se radoval Mountfield. Filip Pavlík našel před brankovištěm Bergera, který jen nastavil hokejku a poslal kotouč mezi Sedláčkovy betony.

Pavlík mohl k asistenci za dvě minuty přidat i gól, jeho sólo přes tři hráče Zlína ale skončilo jen střelou do tyče. Domácí měli následně dvě možnosti k vyrovnání. Nejdříve hráli přesilovku po faulu Bičevskise, vzápětí dostal dvouminutový trest gólman Maxwell za posunutí branky, Berani ale srovnat nedokázali. Největší šanci měl Kulda, odrazu od zadního mantinelu ale nevyužil.

V úvodních dvou třetinách fanoušci na atraktivní hokej čekali marně, ve třetí části se to změnilo. Po 68 sekundách poslal Hradec Králové do dvoubrankového vedení Rosandič, který proměnil střelou z levého kruhu šikovnou nahrávku Pauloviče zpoza branky. Pro slovenského beka to byla ve 22. utkání v české extralize premiérová trefa.

Za 104 vteřin Zlín snížil. Rovněž zpoza branky našel Kulda mezi kruhy Fořta, který sebral Maxwellovi čisté konto. Od té doby byli Zlínští o trochu aktivnější, obrana hostů byla ale neprostupná. Možnost na vyrovnání se domácím naskytla necelých pět minut před koncem při vyloučení Kukumberga, Berani ale ani početní výhodu nevyužili a neprosadili se ani v závěrečné power play.

Předehrávka 3. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - Mountfield Hradec Králové 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 43. Fořt (E. Kulda) - 27. Berger (F. Pavlík, Miškář), 42. Rosandič (Paulovič). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 3327.

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme