Hokejová euforie v Brně. Titul Komety slavily v ulicích tisíce fanoušků

Kometa Brno poprvé po jednapadesáti letech vyhrála titul v nejvyšší hokejové soutěži. Porazila liberecké Bílé tygry ve finálové sérii 4:0 na zápasy. Hráče podporovalo přímo v brněnské vyprodané hale 7700 diváků, davy se jich ale sešly i v ulicích v centru města. Na Zelném trhu fanoušci společně sledovali zápas na velkoplošných obrazovkách.

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Komety Brno

Fanoušci Komety Brno | Zdroj: ČTK

Na Zelný trh podle reportérky Českého rozhlasu Brno přišlo podpořit svůj tým asi 5000 lidí. „Super. Super fanoušci. Tipujeme tak šest tisíc lidí. Bezvadná atmosféra," radoval se jeden z fanoušků.

„Ten, kdo dneska nepřišel, přišel o to, že dneska nesněžilo, ale pelichali nám tady Bílí tygři z Liberce. Je to super, plný Zelňák," radoval se fanoušek Junior. Poslední vteřiny zápasu odpočítávalo několik tisíc lidí společně.

Po skončení zápasu centrum Brna zaplavilo asi deset tisíc fanoušků. Policie i strážníci posílili své hlídky o desítky lidí, žádné větší potíže ale řešit nemuseli.

„Nezaznamenali jsme žádné potíže, které by souvisely s nějakými konflikty v ulicích. Spíše naopak. Projížděla tady auta řízená fanoušky a obsazená plně fanoušky, kteří vystrkovali šály a provolávali různá vítězná hesla. K tomu se pak připojovali i kolemjdoucí. Spíš projev takové všeobecné radosti," řekl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Vrchol oslav se očekává v sobotu, kdy se hráči s fanoušky sejdou opět na Zelném trhu.

Alžběta Nečasová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme