Hertl srazil gólem a přihrávkou Buffalo, Voráčkek odehrál jubilejní 1000. zápas v NHL

Hokejový útočník Tomáš Hertl se podílel v NHL gólem a přihrávkou na výhře San Jose 3:2 v Buffalu a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Ondřej Palát překonal Daniela Vladaře, který chytal téměř po měsíci a zastavil 29 střel, a přispěl tím k vítězství Tampy Bay 4:1 nad Calgary. Jakub Voráček odehrál jako dvanáctý český hráč tisící utkání v základní části NHL, ve kterém s Columbusem podlehl 1:3 v New Jersey.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 8:14 7. 1. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hert slaví se spoluhráči

Tomáš Hert slaví se spoluhráči | Zdroj: Reuters

Karel Vejmelka si připsal třetí výhru sezony a první od 30. listopadu, když i díky jeho 32 zákrokům porazila Arizona doma Chicago 6:4.

Pittsburgh otočil zápas a vyhrál v podeváté v řadě. Edmonton bez McDavida popáté prohrál

Číst článek

Ve čtvrtečním programu ještě bodoval Radek Faksa, jenž pomohl asistencí k výhře Dallasu 6:5 nad Floridou po nájezdech. Na straně poražených přihrál na jeden gól Radko Gudas.

San Jose položilo základ úspěchu v úvodní třetině, po níž vedlo o tři branky. Skóre otevřel Matt Nieto a po Hertlově přihrávce se prosadil střelou od levého mantinelu Timo Meier.

Český útočník zvýšil na 3:0 z přečíslení tři na dva, ve kterém se trefil z mezikruží k pravé tyčce. Hertl si připsal v posledních jedenácti utkáních patnáct bodů (9+6). Buffalo snížilo na rozdíl jedné branky, přičemž tu kontaktní vstřelilo v předposlední minutě, ale neodvrátilo pátou porážku za sebou.

Sestřih ze zápasu San Jose Sharks - Buffalo Sabres:

Vladař odolával až do 33. minuty, v níž ho z rychlého protiútoku překonal Corey Perry. Zbývající tři góly, kterými Tampa zvýšila na 4:0, inkasoval v poslední třetině. Po vydařené kombinaci přidal do prázdné branky druhý gól Brayden Point.

Palát se v 51. minutě prosadil z předbrankového prostoru po přihrávce Nikity Kučerova od zadního mantinelu a o čtrnáct sekund později udeřil střelou z mezikruží Alex Killorn. Čestný úspěch Calgary zaznamenal Dillon Dube.

Sestřih ze zápasu Tampa Bay - Calgary Flames:

Voráček oblékal v NHL pouze dres Philadelphie a Columbusu, který jej draftoval v roce 2007 jako sedmého v pořadí. Zkušený útočník strávil ve svém jubilejním utkání na ledě dvacet minut, ale nerozšířil statistiku 1+22 z této sezony a vyšel potřetí za sebou naprázdno.

Hlavní postavou zápasu byl Jack Hughes, který připravil ve 42. minutě vítězný gól pro Jespera Bratta a v závěru uklidnil New Jersey trefou na konečných 3:1. Pavel Zacha chyběl domácím kvůli covidovému protokolu.

Výsledky NHL:
Colorado - Winnipeg 7:1, Arizona - Chicago 6:4, Philadelphia - Pittsburgh 2:6, Boston - Minnesota 2:3, Buffalo - San Jose 2:3, Tampa Bay - Calgary 4:1, New Jersey - Columbus 3:1, Dallas - Florida 6:5 po nájezdech., Vegas - NY Rangers 5:1, Los Angeles - Nashville 2:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme