Hertl po odchodu Pavelského ze Sharks: Chci udělat další krok nahoru a sám být týmovým lídrem

Hokejový útočník Tomáš Hertl cítí, že je připravený udělat další krok vzhůru v hierarchii San Jose a stát se naplno jedním z lídrů Sharks. Kalifornský tým to bude potřebovat, neboť přišel přes léto o kapitána. Joe Pavelski se upsal Dallasu.

Chicago (USA) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl

Tomáš Hertl | Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Hertl touží nést zase o něco více zodpovědnosti a táhnout Sharks do těžkých bitev NHL. I když dobře ví, že pro klub nebude snadné vypořádat se s Pavelského odchodem.

„Je jasné, že ho budeme postrádat. Joe je skvělý kluk a pomohl mi hned od mé první sezony tady. V průběhu let jsme se hodně sblížili a vždy je těžké, když přijdete o takového spoluhráče a kamaráda. Chci udělat další krok nahoru a sám být tím týmovým lídrem,“ řekl Hertl na mediální akci v Chicagu.

Pavelski byl dlouholetou oporou Sharks. V základní části odehrál v jejich dresu 963 zápasů a připsal si 761 bodů za 355 gólů a 406 asistencí. Dalších 100 bodů přidal ve 134 utkáních play off o Stanley Cup, na který však klub i nadále čeká.

Zůstat a překonat Gretzkého, nebo se vrátit domů? Za dva roky čeká Ovečkina dilema

Číst článek

„Joe s námi pořád mluvil, když se nám zrovna příliš nedařilo. Ať už na ledě nebo v kabině. Teď je to na mně a dalších hráčích, jako je třeba Logan Couture. Chci být tím, kdo pomůže mladým klukům, ukáže jim to tady a bude s nimi mluvit. Přesně jako tehdy se mnou mluvil Pavelski, tak tu chci být i já pro mladé hráče, aby se na mě mohli obrátit,“ prohlásil Hertl.

Pětadvacetiletý odchovanec pražské Slavie má za sebou individuálně vynikající sezonu, která skončila až ve finále Západní konference, v němž San Jose prohrálo s pozdějšími šampiony St. Louis Blues.

V základní části byl druhým nejproduktivnějším hráčem týmu za bekem Brentem Burnsem a během 77 zápasů posunul svá osobní maxima v gólech (35), nahrávkách (39) i bodech (74). V 19 duelech play off přidal 15 bodů (10+5).

Hertl doufal, že v týmu zůstane další zkušený útočník Joe Thornton a čtyřicetiletý centr skutečně dnes prodloužil s klubem smlouvu o další rok. „Posledních pár dnů jsem byl v San Jose a viděl ho, jak tvrdě na sobě dře. Věřím, že bude zpět a připravený,“ řekl Hertl.

Thornton je dalším z těch, kteří Hertlovi na začátku jeho cesty v NHL hodně pomohli. „Během těch šesti let jsem se od něho mohl učit. Choval se ke mně vždycky skvěle. A není pochyb o tom, že pro naše mladé hráče by bylo úžasnou motivací mít ho na ledě a vidět, jak každý den tvrdě pracuje,“ dodal Hertl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme