Hertl prolomil střelecký půst a gólem pomohl k výhře San Jose na ledě Washingtonu

Útočník Tomáš Hertl ukončil po deseti zápasech NHL čekání na gól, střelou do prázdné branky pečetil výhru hokejistů San Jose 4:1 ve Washingtonu. Český centr se také asistencí podílel na vítězné brance Alexandra Barabanova.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl se snaží dostat puk do branky soupeře

Tomáš Hertl se snaží dostat puk do branky soupeře | Zdroj: Reuters

Barabanov zvýšil na 2:0 v přesilovce ve 30. minutě, kdy Hertl tečoval střelu Erika Karlssona od modré a domácí gólman Charlie Lindgren vyrazil puk před ruského útočníka. Ještě do druhé přestávky snížil Jevgenij Kuzněcov, ale na obrat Capitals nedosáhli.

Hronek po dvou měsících mířil přesně a pomohl Detroitu k výhře. Čeští gólmani přišli o vítězné série

Číst článek

Ve třetí třetině pojistili výhru Sharks Karlsson a Hertl, jenž si v 58. minutě při risku domácích bez brankáře dojel puk v útočném pásmu a mezi dvěma soupeři skóroval. Hertl se gólově prosadil poprvé od 11. ledna a trefil se popatnácté v sezoně.

Hvězdou utkání byl produktivní obránce Karlsson, jenž se díky nedělní bilanci 1+2 dostal po 54 zápasech na 73 bodů (18+55). Dvaatřicetiletý Švéd se v produktivitě soutěže posunul na páté místo před Davida Pastrňáka a je na dobré cestě stát se šestým obráncem v historii, jenž pokoří hranici 100 bodů v sezoně.

McDavid se neprosadil

Bodová série Edmontonu a jeho útočné hvězdy Connora McDavida skončila v Montrealu, kde Oilers utrpěli porážku 2:6. Nejproduktivnější hráč soutěže McDavid se nezapsal do statistik poprvé po 15 zápasech a jeho tým nebodoval přesně po měsíci.

K utkání na ledě druhého nejhoršího týmu Východní konference přijeli Oilers po 11 utkáních, z nichž devět vyhráli a ve dvou získali po bodu.

V dresu Canadiens vstřelil ve 31 letech první gól v NHL Alex Belzile a první dvougólový duel v kariéře zažil Jordan Harris. Brankář Jake Allen si připsal 29 zákroků včetně sedmi proti čtyřnásobnému vítězi bodování McDavidovi.

Dvakrát se trefil také Jaden Schwartz ze Seattlu, jenž zvítězil 4:3 na ledě Philadelphie. Kraken ukončil po třech zápasech sérii porážek v utkání chudém na střely: jeho gólman Philipp Grubauer měl 15 zásahů, brankář domácích Flyers Felix Sandström jen o dva víc.

Výsledky NHL:

Montreal - Edmonton 6:2 (1:0, 3:2, 2:0)
Branky: 24. a 43. Harris, 9. Belzile, 29. Josh Anderson, 39. Harvey-Pinard, 50. Dvorak - 33. Draisaitl, 35. E. Kane. Střely na branku: 30:31. Diváci: 21.105. Hvězdy zápasu: 1. Harris, 2. Allen, 3. Belzile (všichni Montreal).

Philadelphia - Seattle 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)
Branky: 3. Tippett, 24. J. Van Riemsdyk, 57. P. Brown - 39. a 42. Schwartz, 13. Eberle, 18. Tolvanen. Střely na branku: 18:21. Diváci: 18.129. Hvězdy zápasu: 1. Schwartz, 2. Eberle (oba Seattle), 3. Tippett (Philadelphia).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme