Zápas budu hrát skoro po roce, vyhlíží Hertl před startem NHL. Těší se i na změnu role v týmu

Hokejista Tomáš Hertl se chystá na start nového ročníku NHL. Minulá sezona skončila pro českého útočníka ještě před pandemií koronaviru operací kolene, ale teď už je fit a v San Jose má patřit mezi lídry.

Tento článek je více než rok starý.

San Jose Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl

Tomáš Hertl | Zdroj: Profimedia

Hertl cítí, že by v novém ročníku NHL měl převzít ještě větší zodpovědnost za výsledky San Jose. Sedmadvacetiletý útočník je po poslední operaci levého kolene fit a těší se, až příští týden začne sezona.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se na novou sezonu NHL chystá útočník Tomáš Hertl

„Zápas budu hrát skoro po roce, což je dlouhá doba. Zdravotně mě ale nic netrápí, cítím se dobře a doufám, že to tak zůstane celou sezonu,“ přeje si hokejista Tomáš Hertl, který se na kempu San Jose chystá na svou osmou sezonu v NHL.

Tu minulou, tak ovlivněnou pandemií koronaviru, mu předčasně ukončilo už v lednu zranění kolene. O tolik zápasů ale nepřišel, protože San Jose po nedohrané základní části patřilo mezi sedm týmů, které nehrály play-off.

„Když se člověk podívá do médií, tak nám nikdo nevěří. Já si myslím, že síla týmu je pořád velká a play-off uděláme a mohli bychom dojít hodně daleko,“ říká Hertl.

Nová role

Ve zkrácené přípravě před středečním startem dalšího ročníku NHL se nehrají žádné zápasy. Poprvé od roku 2006 je tréninkový kemp San Jose bez Joe Thorntona, který podepsal smlouvu v Torontu.

A Hertl si uvědomuje, že má v kabině najednou větší slovo. Místo aby poslouchal rady zkušenějších spoluhráčů, tak je už sám dává.

„Najednou se to přehodilo, bylo to tím, kdo odešel z týmu. Když tu byl Joe Pavelski a Joe Thornton, tak to byla jména a kapitáni. Poslední dva roky se ale můj prostor na ledě zvětšoval a viděl jsem, že jsem jeden z těch lídrů. Minulej rok jsem dostal i Áčko a očekává se to, tak se na to člověk musí připravit,“ uvědomuje si Hertl.

V minulé sezoně patřil mezi tři české hokejisty, kteří v NHL dělali zástupce kapitána. Stejnou čest měli už jen David Krejčí v Bostonu a Jakub Voráček ve Philadelphii.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme