Reprezentační útočník Tomáš Hyka bude pokračovat ve Vegas. Podepsal smlouvu na další rok

Český hokejový reprezentant Tomáš Hyka podepsal novou roční smlouvu s finalistou Stanley Cupu Vegas Golden Knights. Účastník posledních dvou světových šampionátů odehrál v sezoně za nováčka NHL deset zápasů, většinu ročníku strávil na farmě.

Tento článek je více než rok starý.

Las Vegas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Tomáš Hyka slaví svůj premiérový gól za Las Vegas Knights

Útočník Tomáš Hyka slaví svůj premiérový gól za Las Vegas Knights | Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Pětadvacetiletý Hyka se dohodl v Las Vegas stejně jako loni na dvoucestném kontraktu. V NHL bude jeho roční plat 650 tisíc dolarů, v týmu Chicago Wolves v nižší AHL bude pobírat 250 tisíc dolarů.

Byli jsme obětaví, důraznější, radují se Kempný s Vránou. Capitals v závěru zachránil zákrok Holtbyho

Číst článek

Hyka se loni v červnu stal třetím hráčem, s nímž Golden Knights před svou premiérovou sezonou v NHL podepsali smlouvu. V zářijové přípravě vstřelil historicky první gól nového klubu, ale navzdory vydařenému tréninkovému kempu začal ročník na farmě.

Debutu mezi elitou se Hyka dočkal v únoru a během měsíce v hlavním týmu odehrál v NHL deset zápasů, v nichž vstřelil jeden gól a připsal si dvě asistence. Na farmě v Chicagu měl bilanci 48 bodů v 50 utkáních, a když Wolves vypadli z play-off, vedení klubu ho uvolnilo pro potřeby české reprezentace.

Na MS v Dánsku byl Hyka s třemi brankami a třemi asistencemi čtvrtým nejproduktivnějším českým hokejistou. V případě senzačního triumfu Golden Knights, kteří hrají zatím 1:1 na zápasy finálovou sérii NHL s Washingtonem, jeho jméno na Stanley Cupu kvůli nedostatečnému počtu odehraných duelů zapsáno nebude.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme