Nosek třemi body sestřelil Los Angeles, český útočník byl vyhlášen první hvězdou zápasu

Český hokejový útočník Tomáš Nosek pomohl Vegas gólem a dvěma asistencemi k výhře 6:2 na ledě Los Angeles a poprvé v sezoně zaznamenal tři kanadské body v jednom duelu. Pardubický odchovanec byl jako hlavní strůjce vysokého vítězství zvolen první hvězdou středečního zápasu.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Vegas Tomáš Nosek (vpravo) slaví gól se svými spoluhráči

Útočník Vegas Tomáš Nosek (vpravo) slaví gól se svými spoluhráči | Foto: Sergei Belski | Zdroj: Reuters

Nosek v 8. minutě otevřel skóre. Osmadvacetiletý centr si našel puk na útočné modré čáře, dojel s ním do pravého kruhu a přesnou střelou nad rameno brankáře Jonathana Quicka poslal Vegas do vedení.

Gól Tomáše Noska proti Los Angeles:

Před druhou brankou Nosek ve středním pásmu protečoval puk k Mattiasu Janmarkovi, ten našel Alexe Tucha a americký útočník překonal Quicka podruhé.

„Je paráda s ním hrát, přinesl do naší formace spoustu rychlosti a šikovnosti. Vypadá to, že jsme si docela sedli, a doufám, že to bude pokračovat i v dalších zápasech,“ pochvaloval si Nosek souhru s Janmarkem, který nastoupil do prvního duelu v dresu Vegas po příchodu z Chicaga.

Druhou asistenci zaznamenal Nosek ve třetí třetině, kdy po jeho vyhraném vhazování našel Tuch Alexe Pietrangela, který s pomocí teče jednoho z obránců překonal střídajícího Calvina Petersena v bráně domácích Kings.

Quick přenechal místo Petersenovi po kuriózní brance Maxe Paciorettyho v 16. minutě. Puk po vysokém Paciorettyho nahození skočil na hraně a americký brankář nedokázal zareagovat na jeho nečekanou změnu směru.

Brankář Golden Knights Marc-Andre Fleury si připsal 485. vítězství v kariéře a osamostatnil se od Eda Belfoura na čtvrtém místě historických tabulek. „Eddieho jsem vždycky rád sledoval a chovám k němu úctu, je to pro mě velká pocta překonat jeho zápis,“ řekl Fleury.

Hokejisté Vegas přehráli Los Angeles podruhé za sebou a vyhráli čtvrté utkání v řadě. S šedesáti body drží Golden Knights druhé místo v Západní divizi i celé NHL.

Výsledky NHL:
Montreal - Calgary 1:4, Ottawa - Winnipeg 2:3, St. Louis - Colorado 3:4, Minnesota - Arizona 5:2, San Jose - Anaheim 1:4, Los Angeles - Vegas 2:6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme