Plekanec se rozhodl pro Kladno. Střídavě startovat bude v Kometě Brno

Hokejový útočník Tomáš Plekanec bude po návratu z NHL působit v tomto ročníku v prvoligovém Kladně a na střídavé starty bude nastupovat v extralize za Kometu Brno. Té ale šestatřicetiletý centr v závěru sezony podle hrajícího majitele Kladna Jaromíra Jágra od 15. února pomůže jen v případě, že Rytířům sezona skončí už v prvoligovém play off a nedostanou se do baráže o nejvyšší soutěž. 

Tento článek je více než rok starý.

Kladno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plekanec se rozhodl pro Kladno. Střídavě startovat bude v Kometě Brno

Tomáš Plekanec bude po návratu z NHL působit v prvoligovém Kladně | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

Za Kladno by chtěl Plekanec nastoupit už v sobotním domácím duelu proti Litoměřicím, pokud bude po zranění zad stoprocentně připravený. Vicemistr světa z roku 2006 předčasně skončil angažmá v Montrealu 9. listopadu a posledních pět týdnů se dával dohromady po zranění.

Po konci v Montrealu zvažoval nejlepší variantu pro své další působení. "Pár dní jsem přemýšlel a od té chvíle pro mě byla priorita Kladno. Byl jsem rozhodnutý, že tuhle sezonu odehraju tady," řekl Plekanec na tiskové konferenci.

Kometu jako své extraligové působiště zvolil po rozhodování ještě mezi Plzní, Spartou a Mladou Boleslaví. „Přál jsem si hrát co nejvíc zápasů. Dohodli se s Jardou Jágrem a Liborem Zábranským,“ uvedl Plekanec, který jednal i se zástupci dalších tří klubů.

„Bylo to o tom, v kterém z těch čtyř to vyjde, a nakonec to vyšlo s Kometou. Byly tam ještě Třinec a Vítkovice a ty v té situaci, kterou mám, jsem musel hned v prvních dnech zrušit,“ uvedl Plekanec.

Rozhodoval se také podle toho, aby byl poblíž svým synům, šestiletému Matyášovi a tříletému Adamovi, až přiletí do Česka. Plekanec se rozvádí se zpěvačkou a herečkou Lucií Plekancovou Vondráčkovou a synové s ní zůstávají v Kanadě. Vzešlo z toho Kladno a Brno.

„Je to poslední dva roky nejlepší tým v extralize, vítězný tým. Hrát v takovém je velké ocenění. Jsem rád, že mi (majitel a trenér Komety) Libor Zábranský vyhověl, abych hrál v Kladně a pomohl mu do baráže. To byla moje podmínka. Priorita je dostat Kladno do extraligy,“ řekl Plekanec.

„Určitě začnu po zranění na Kladně. Nevím ještě, kdy to po tom zranění bude, ale doufám, že už v sobotu. Jak to bude potom konkrétně vypadat, ještě nevím. Sejdeme se s Jardou (Jágrem) a Liborem (Zábranským) a domluvíme se,“ doplnil Plekanec.

V boji o obhajobu titulu Kometě v play off Plekanec pomůže jen v případě, že Kladno nedojde do baráže. Aby naopak mohl nastoupit v baráži, musí sehrát za Kladno minimálně 15 utkání. "Uvidíme, jak se sezona bude vyvíjet. Doufám, že ta situace nenastane, ale kdybychom vypadli brzo a nehráli baráž, tak je samozřejmě Tomáš volný a může jít zpátky do Komety Brno," řekl Jágr, který zatím kvůli zranění ještě v soutěžní sezoně nenastoupil.

„Momentálně nad titulem nepřemýšlím. Je pravda, že tady jsou pravidla komplikovanější, než jsme přišli na to, že kdyby to Kladnu nevyšlo v play off, tak ta možnost samozřejmě ještě je se vrátit na play off do Komety,“ doplnil Plekanec.

Chce po zranění především nabrat dobré zápasové tempo. „Já za sebe bych nejraději odehrál co nejvíce zápasů. Z NHL jsem zvyklý hrát takových dvanáct třináct za měsíc. Uvidí se podle programu, aby to bylo rozumné, abych to vydržel a nehrál zápasů moc, ale dost na to, abych byl dobře připravený, protože ta pauza byla taky dlouhá,“ uvedl.

Po odchodu do zámoří v roce 2002 působil Plekanec v Česku pouze v sezoně 2012/13 při výluce NHL. V dresu Kladna tehdy ještě v extralize nastupoval v útoku s Jágrem a Jiřím Tlustým. Ve 32 duelech si připsal 46 bodů za 21 branek a 25 asistencí. Celkem má na kontě v nejvyšší soutěži

Tomáš Plekanec rozluštil dlouho diskutovanou otázku. Za svoje další působiště zvolil 💙 #Kladynko a z rukou Jaromíra Jágra přebral dres Rytířů. 😍 Zároveň má vyřízeny starty do extraligové @HC Kometa Brno. bit.ly/26-11-18_Pleka…

17:18 – 26. 11. 2018

1 20

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme