Plekanec poprvé v dresu Toronta bodoval, brankář Neuvirth z Philadelphie se znovu zranil

Gólman Michal Neuvirth se ve středečním utkání NHL proti Coloradu objevil poprvé od 18. února v brance Philadelphie, ale zápas kvůli dalšímu zranění nedohrál. Ve 29. minutě ho nahradil Petr Mrázek, který uhájil vedení Flyers 2:1. Útočník Tomáš Plekanec ve třináctém utkání za Toronto poprvé bodoval, když přispěl nahrávkou k výhře Maple Leafs 4:3 nad Floridou.

Tento článek je více než rok starý.

Toronto (Aktualizováno: 8:32 29. 3. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Roman Polák v dresu Toronta při zápase proti Floridě

Obránce Roman Polák v dresu Toronta při zápase proti Floridě | Foto: Frank Gunn | Zdroj: AP/ČTK

Třicetiletý Neuvirth kvůli zranění v dolní části těla zmeškal 18 zápasů a z listiny zraněných hráčů ho vedení klubu stáhlo před zápasem s Avalanche.

Philadelphia rozhodla o výhře v první třetině po brankách Claudea Girouxa a Ivana Provorova. Neuvirth inkasoval z 11 střel jednou, ve 26. minutě jej překonal Matt Nieto, nedlouho poté ale český brankář kvůli nespecifikovanému zranění led opustil.

Mrázek pak zastavil všech 17 střel, ale protože vítězná branka padla za Neuvirthova pobytu ve hře, připsal si vítězství rodák z Ústí nad Labem. Flyers bodovali posedmé za sebou a v Metropolitní divizi vystřídali na třetím místě Columbus. Colorado je bod pod hranicí postupu do play off.

Maple Leafs fanoušky poprvé potěšili ve čtvrté minutě zásluhou Mitchella Marnera, u jehož gólu asistoval kladenský rodák. Ve 14. minutě vedl kanadský celek už o tři branky.

Útočník Jonathan Huberdeau však ke konci úvodní části snížil a v 36. minutě druhý zásahem večera stáhl ztrátu na rozdíl jediného gólu.

Vítěznou trefu Toronta obstaral v 52. minutě jubilejním 200. zásahem v soutěži forvard James van Riemsdyk. Za Panthers snížil útočník Jevgenij Dadonov.

Washington zdolal New York Rangers 3:2 v prodloužení, které rozhodl ruský centr Jevgenij Kuzněcov. Capitals vyhráli pátý duel v řadě. V sestavě Washingtonu se z českých hráčů představil pouze obránce Michal Kempný, další bek Jakub Jeřábek a útočník Jakub Vrána zůstali mezi náhradníky.

Na straně Rangers odehrál čtvrté utkání osmnáctiletý Filip Chytil, který si v pondělním souboji proti Capitals připsal první bod v NHL. Tentokrát vyšel bodově naprázdno a zaznamenal jen záporný bod do kolonky plus/minus. Brankář Ondřej Pavelec kryl záda Henriku Lundqvistovi ze střídačky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme