Tomáš Plekanec vyměnil jeden kanadský klub v NHL za druhý. V Torontu ho čeká play-off

Poprvé v kariéře změnil v NHL klub, ale hokejová atmosféra se mu zase tolik nezměnila. Tomáš Plekanec už je skoro dva týdny novým hráčem Toronta a zvyká si, že už přes hlavu nepřetahuje dres Montrealu. V této sezoně si ale hokejově polepšil a s novým týmem vyhlíží play-off.

Tento článek je více než rok starý.

Toronto, Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Plekanec v dresu Toronta (zcela vpravo)

Tomáš Plekanec v dresu Toronta (zcela vpravo) | Zdroj: ČTK

„Že to je zrovna Toronto, myslím, že v dnešní době to tak prostě bývá, že už se na rivalitu úplně nehraje jako dřív. Tak to prostě je, já jsem rád. Budeme hrát v play-off s Torontem, takže to bude zajímavý,“ říkal Tomáš Plekanec pro českou verzi webových stránek NHL.com.

Hokejový útočník Tomáš Plekanec v NHL poprvé mění dres, z Montrealu jde do Toronta

Číst článek

Možná ta rivalita, o které mluvil, už není taková, jako třeba v 80. letech, ale rozhodně si v Torontu nebude stěžovat na nezájem třeba ze strany médií.

Sice jako Kladeňák nemusí Plekance chodit pro radu daleko, v Torontu hráli třeba Tomáš Kaberle nebo Jiří Tlustý. Jen pro představu takhle to bylo v 80. letech. Píše o tom bývalý hráč Toronta Miroslav Fryčer ve své knize Můj divoký hokejový život.

„K životu hokejisty Maple Leafs neodmyslitelně patří i neustálý dohled médií. V Torontu vycházejí čtyři deníky, k tomu si připočtěte rádia a televize. Na naše tréninky chodilo víc novinářů než na zápasy,“ popisuje v knize Fryčer.

Není se čemu divit, že to tak fungovalo ve městě, kde se celosezonní permanentky dědí v rámci rodiny. Atmosféra ale zase není tak bouřlivá a to platilo už dřív, vzpomíná Fryčer.

„Ano, bývalo vyprodáno. Při gólech, nebo bitkách všichni vzrušeně postávali, ale v Mapel Leafs Garden nebyl hukot jako v Kotasu, v Litvínově, Košicích, nebo jakémkoliv jiném stadionu v Československu. Panovala tam jiná hokejová kultura, na utkání chodil odlišný typ lidí,“ vysvětluje Fryčer.

Puk teď po ledě honí i Plekanec, který kromě změny dresu vyměnil i číslo. Teď jezdí po ledě stadionů NHL s devatenáctkou. A na rozdíl od bývalého působiště v Montrealu může vyhlížet play-off. Toronto sice od jeho příchodu čtyřikrát v řadě prohrálo, ale i tak se drží na třetím místě východní konference.

„Bylo by to hezké odehrát všechno v Montrealu, ale ta situace je taková, jaká je. Já jsem s tím nemohl nic dělat, a jak říkám, těším se a bude to pro mě nová výzva. Určitě to bude zajímavá štace. Doufám, že se nám povede nějaký úspěch v play-off,“ doufá Plekanec, už několik dní hokejista Toronta.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme