Toronto i díky Plekancově gólu a asistenci srovnalo sérii s Bostonem. Washington postupuje

Střední útočník Tomáš Plekanec se v prvním kole play-off NHL gólem a asistencí podílel na výhře hokejistů Toronta 3:1 nad Bostonem. Maple Leafs srovnali stav série z 1:3 na 3:3 a o postupujícím rozhodne středeční souboj na ledě Bruins. Washington po triumfu 6:3 v Columbusu dokonal obrat v sérii z 0:2 na 4:2 a ve druhém kole vyřazovací části se potřetí za sebou střetne s úřadujícími šampiony z Pittsburghu.

Toronto, Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Plekanec se raduje z gólu proti Bostonu.

Tomáš Plekanec se raduje z gólu proti Bostonu. | Foto: Frank Gunn | Zdroj: AP

Před začátkem zápasu uctili diváci a hráči v Air Canada Centre minutou ticha památku obětí, kteří v Torontu zemřeli po nájezdech dodávky do chodců. Jako první šel do vedení Boston zkraje druhé třetiny. Centr David Krejčí uspěl na buly a posunul puk na forvarda Jakea DeBruska, který prostřelil brankáře Frederika Andersena. Už za 35 vteřin ale z dorážky srovnal střední útočník William Nylander. Nedlouho poté Maple Leafs znovu skórovali, ale kvůli nedovolenému bránění gólmanovi Tuukku Raskovi rozhodčí branku neuznali.

Rozdílová trefa se zrodila v 34. minutě, kdy centr Mitchell Marner bekhendovou střelou z otočky překonal Raska. Nahrávkou k ní přispěl i Plekanec. Kladenský rodák stvrdil vítězství kanadského celku do prázdné branky při power play hostů. Stejně jako před pěti lety rozhodne sérii dvou tradičních mužstev až sedmý duel.

Washington hned na úvod prohrál obě domácí utkání v prodloužení, ale v Columbusu dvouzápasové manko smazal a pátý souboj rozhodl v nastavení. Na čtvrtém vítězství Capitals v řadě se dvěma zásahy podílel ruský kanonýr Alexandr Ovečkin, jenž první brankou dosáhl na metu 50 gólů v play-off. Blue Jackets ani na čtvrtý pokus nepřešli přes první kolo nadstavbové části sezony.

1. kolo play off NHL:

Východní konference - 6. zápasy:

Toronto - Boston 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Branky: 22. W. Nylander, 34. Marner (Plekanec), 59. Plekanec - 22. De Brusk (Krejčí). Střely na branku: 30:33. Diváci: 19.604. Hvězdy utkání: 1. Andersen, 2. Marner, 3. W. Nylander (všichni Toronto). Stav série 3:3.

Columbus - Washington 3:6 (0:1, 1:2, 2:3)
Branky: 29. a 49. N. Foligno, 43. Dubois - 33. a 39. Ovečkin, 13. Orlov, 44. Smith-Pelly, 46. Stephenson, 60. Eller. Střely na branku: 38:27. Diváci: 18.667. Hvězdy utkání: 1. Ovečkin, 2. Holtby (oba Washington), 3. N. Foligno (Columbus). Konečný stav série 2:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme