Kämpf si v úvodním kole play-off NHL připsal gól, Kaše dvě asistence. Toronto smetlo Tampu 5:0

Hokejový útočník Ondřej Kaše si připsal dvě asistence a jeho spoluhráč David Kämpf skóroval v oslabení při výhře Toronta 5:0 nad Tampou Bay v úvodním zápase 1. kola play-off NHL. V dresu obhájců vyšel Ondřej Palát bodově naprázdno a Jan Rutta se popral. Carolina i díky asistenci Martina Nečase zdolala Boston 5:1. Za poražené patřil David Pastrňák s pěti střelami k nejaktivnějším hráčům, ale neprosadil se.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Kämpf (uprostřed) se raduje se svými spoluhráči z gólu

David Kämpf (uprostřed) se raduje se svými spoluhráči z gólu | Zdroj: Profimedia

Kaše, který kvůli otřesu mozku nehrál od 20. března, asistoval v 19. minutě u první branky utkání. Český útočník posunul puk na modrou čáru, odkud Jake Muzzin propálil vše, co mu stálo v cestě. Toronto přidalo v prostřední části tři góly.

Play-off NHL: Tampa Bay vykročí za vítězným hattrickem proti Torontu, Boston čeká Carolina

Číst článek

Nejdříve se prosadil Auston Matthews a poté udeřil ze sólového úniku Kämpf, který využil zaváhání Victora Hedmana na útočné modré čáře a porazil jej ve sprinterském souboji o puk.

Skóre uzavřel Matthews do odkryté branky, když gólman Andrej Vasilevskij nezpracoval dobře u zadního mantinelu nahození Kašeho.

Rutta se popral

Za stavu 5:0 se strhla v 51. minutě hromadná strkanice všech hráčů na ledě, kterou odstartoval Wayne Simmonds nárazem Rutty na mantinel.

Český bek se poté pošťuchoval s Colinem Blackwellem, než se pustil do souboje s Morganem Riellym. Rutta měl po pádu na led krvavý šrám na čele a zamířil do kabin.

Na první gól se v Carolině čekalo až do 37. minuty, poté se v krátkém sledu zapsali mezi střelce Seth Jarvis a Nino Niederreiter, jemuž asistoval Nečas.

Boston snížil na začátku třetí třetiny trefou Taylora Halla, ale domácím vrátil brzy dvoubrankové vedení Teuvo Teräväinen. V závěru ještě zvýraznili triumf Hurricanes Vincent Trocheck a Andrej Svečnikov.

1. kolo play-off NHL

Východní konference – 1. zápasy:
Toronto – Tampa Bay 5:0, Carolina – Boston 5:1.
Západní konference - 1. zápasy:
Minnesota – St. Louis 0:4, Edmonton – Los Angeles 3:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme