Trenér hokejové reprezentace Říha nominoval na Channel One Cup. Povolal Gulaše i Fleka

Útočník Jakub Flek z Karlových Varů je jediným nováčkem v nominaci českých hokejistů na Channel One Cup v Plzni a Moskvě. Polovina hráčů z osmadvacetičlenné nominace se podílela na triumfu na listopadovém turnaji Karjala v Leksandu a Helsinkách.

Praha (Aktualizováno: 13:41 2. 12. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Miloš Říha na české střídačce.

Trenér Miloš Říha na české střídačce. | Foto: Vasily Fedosenko | Zdroj: Reuters

Mezi dalšími nechybí suverénně nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec extraligy Milan Gulaš z Plzně, který reprezentoval naposledy na letošním mistrovství světa v Bratislavě.

Poprvé od loňského dubna se v národním týmu objeví obránce Ondřej Vitásek z Chabarovsku a útočník Michal Birner z Liberce.

Tomáš Hyka z Čeljabinsku byl na loňském mistrovství světa v Dánsku. Vrací se také další útočník Jiří Sekáč z CSKA Moskva, jenž byl v závěrečné přípravě na letošní MS, kde ale nakonec z rodinných důvodů chyběl.

„Měli jsme připravených osm pětek a vybrali jsme z toho tuto sestavu. S Milanem Gulašem je dohoda, že sehraje jen zápas v Plzni a celého turnaje se zúčastní až (v únoru) ve Švédsku,“ řekl na tiskové konferenci v Praze trenér Miloš Říha.

„Někteří hráči se připojí až ve středu, protože mají klubové povinnosti v KHL. Michal Řepík, Roman Červenka nebo Michal Bulíř mají zdravotní potíže. Jinak ale chtějí všichni hráči reprezentovat, což je pozitivní,“ uvedl kouč.

👥 | Takto vypadá nominace #narodnitym na prosincový Channel One Cup, který odstartujeme 12. 12. v Plzni a zakončíme dvěma zápasy v Moskvě!
#narodnitym #jakolev #ChannelOneCup

13:02 – 02. 12. 2019

4 47

Program turnaje Channel One Cup:

Čtvrtek 12. prosince:

18.00 Rusko - Švédsko (Moskva),

18.30 ČR - Finsko (Plzeň).

Sobota 14. prosince (Moskva):

9.00 Finsko - Švédsko,

13.00 Rusko - ČR.

Neděle 15. prosince:

12.00 ČR - Švédsko,

14.00 Rusko - Finsko (Petrohrad – pod širým nebem).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme