Tři body Jakuba Voráčka pomohly k vítězství Philadelphie, pošesté v řadě bodoval David Pastrňák

Hokejový útočník Jakub Voráček třemi asistencemi pomohl ukončit desetizápasovou sérii proher Philadelphie. Flyers zvítězili na ledě Calgary 5:2. Michael Frolík ani Jaromír Jágr v dresu Flames nebodovali. David Pastrňák díky gólu bodoval pošesté v řadě a David Krejčí si připsal asistenci, Boston ale podlehl Nashvillu 3:5. Jakub Vrána přispěl brankou k výhře Washingtonu nad San Jose 4:1.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček (uprostřed) se svými spoluhráči

Jakub Voráček (uprostřed) se svými spoluhráči | Zdroj: Reuters

Calgary se v 19. minutě ujalo vedení, ale už o 61 vteřin později Philadelphia srovnala poté, co se k Valtterimu Filppulovi odrazil od Voráčkovy brusle puk a finský útočník už ho jen doklepl do odkryté branky.

Flyers o dvou bodech rozhodli v prostřední části třemi brankami v rozmezí 71 sekund. Na trefách Michaela Raffla a Waynea Simmondse se přihrávkami podílel kladenský rodák, který si vylepšil statisku plus/minus o tři kladné body.

Osmadvacetiletý Voráček se dočkal ocenění druhé hvězdy večera a v kanadském bodování okupuje s 33 body (7+26) sedmou příčku. Na souboj českých gólmanů nedošlo, jak domácí David Rittich, tak i hostující Michal Neuvirth sledovali duel pouze ze střídačky.

Jednadvacetiletý Pastrňák se v 46. minutě prosadil střelou zápěstím z levého kruhu a snížil na 3:4 z pohledu Bruins, kteří prohrávali dokonce o čtyři branky.

Havířovský rodák se prosadil počtrnácté v sezoně. Jenže za 34 vteřin rozhodl o konečném výsledku Filip Forsberg, jenž vyrovnal Pastrňákovu gólovou bilanci.

Vrána v 52. minutě v přesilové hře osmým zásahem stanovil závěrečnou podobu skóre. Brankář San Jose Martin Jones vyrazil Orlovovu střelu pouze před sebe, důrazný Tom Wilson se ujal puku a i na zemi dokázal před brankovištěm najít lépe postaveného Vránu, který nezaváhal.

Ruský kanonýr Alexandr Ovečkin se díky 578. gólu posunul před Marka Recchiho na 20. místo nejlepších střelců v dějinách NHL. Zároveň šlo o jeho 97. vítěznou branku, jež ho v historickém pořadí vynesla na 11. pozici před Matse Sundina. Pořadí vévodí se 135 trefami Jaromír Jágr.

Výsledky všech zápasů NHL

Washington - San Jose 4:1, Calgary - Philadelphia 2:5, Nashville - Boston 5:3, Florida - NY Islanders 4:5 po sam. nájezdech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme