Tři zápasy, nula bodů. Začátek jsme si představovali jinak, přiznává hradecký Martinec

Ve velkém útlumu jsou na začátku nového ročníku extraligy hokejisté Hradce Králové. Ti přitom před sezonou patřili mezi největší favority na mistrovský titul. Východočeši zůstávají po třech kolech bez bodu a v tabulce jsou předposlední. V Litvínově prohráli 0:3 a problémem je hlavně produktivita.

Litvínov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hradeckým hokejistům nepomohl před utkáním s Litvínovem ani proslov předkloněného trenéra Sýkory.

Hradeckým hokejistům nepomohl před utkáním s Litvínovem ani proslov předkloněného trenéra Sýkory. | Foto: Facebook Mountfieldu HK

Východočeši skórovali v prvních třech zápasech jenom dvakrát. Ve dvou duelech vyšli střelecky naprázdno. V Litvínově přitom trenéři přeskupili všechny čtyři útočné formace. Ani tahle změna jim ale nepomohla. „Stále hledáme optimální složení, jelikož se zápasy nevyvíjejí podle našich představ,“ přiznal Radiožurnálu jeden z trenérů Tomáš Martinec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Hradce Králové prožívají mizerný start do sezony

V Litvínově byli jeho svěřenci málo nebezpeční. Své útočné schopnosti téměř nedokázali předvést. Oproti týmu, který na jaře vyřadil Vervu ve čtvrtfinále, byli k nepoznání. „Máme deset nových hráčů. Chvíli potrvá, než si každý najde svou roli a než začne fungovat chemie v lajnách,“ tvrdil Rudolf Červený, který se v minulém kole postaral o vůbec první branku Hradce Králové v sezoně.

Právě on patřil v duelu s Litvínovem mezi nejnebezpečnější hráče Mountfieldu. Jeho mužstvo ale ovládla nepohoda, která vygradovala v závěru zápasu. Hradec v něm měl k dispozici čtyřminutovou početní výhodu, k vyrovnání ji ale nevyužil. „Je vidět nervozita, protože nejsme schopní dát gól. Začátek ligy jsme si představovali jinak,“ trápilo trenéra Martince.

Šéf klubu Miroslav Schön vyhlašoval před sezonou jasný cíl. Hradec Králové chce útočit na titul. Start do sezony ale rozhodně není podle představ. Tři zápasy, nula bodů. „Špatný vstup, ale tým máme kvalitní. Hodně hráčů už něco podobného zažilo. Občas vyhráváte, občas ne, takový je sport a my musíme najít cestu k úspěchu,“ řekl Červený.

V pátek ale Východočechy čeká nebezpečný soupeř. Plzeň si totiž ve třetím kole výrazně zvedla sebevědomí, když doma nasázela Olomouci deset branek.

David Kalvas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme