Hokejisty Třince posílí bývalá trojka draftu NHL, Kanaďan Barker. V nejlepší lize odehrál 327 zápasů

Hokejisty extraligového Třince posílí třiatřicetiletý kanadský obránce Cam Barker. Třetí hráč draftu NHL z roku 2004, který v kanadsko-americké soutěži odehrál včetně play-off 327 zápasů, bude za Oceláře hrát nejméně do první reprezentační přestávky, tedy do začátku listopadu. Úřadující český šampion zareagoval angažováním juniorského mistra světa z roku 2005 na početnou marodku.

Tento článek je více než rok starý.

Třinec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisty extraligového Třince posílí třiatřicetiletý kanadský obránce Cam Barker (na snímu v dresu Slovanu Bratislava)

Hokejisty extraligového Třince posílí třiatřicetiletý kanadský obránce Cam Barker (na snímu v dresu Slovanu Bratislava) | Zdroj: Profimedia

„Protože aktuálně máme ze zdravotních důvodů mimo hru hned pět obránců, což je pro mužstvo mimořádně složité, když si uvědomíte, že obvykle nastupuje v zadních řadách jen šestice beků, museli jsme být na hráčském trhu aktivní,“ uvedl sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek na klubovém webu.

Hokejisté Třince porazili v předehrávce Olomouc. Obhájce titulu rozhodl ve druhé třetině

Číst článek

Trenéři Třince momentálně nemohou počítat s Tomášem Kundrátkem, Lukášem Krajíčkem, Jakubem Matyášem nebo Marianem Adámkem.

„Na Cama jsme dostali tip, ve své kariéře získal skvělé zkušenosti, dlouho hrál v NHL, KHL, ve Švýcarsku anebo ve Finsku. Navíc disponuje výbornými fyzickými parametry a věříme, že nám v tomto složitém období pomůže,“ řekl Peterek.

Barker hrál v minulé sezoně ve Finsku, ale za Ilves odehrál jen sedm zápasů. V Evropě působí od roku 2013 a necelé tři roky působil ve Slovanu Bratislava.

Hlásíme posilu! Vzhledem k rozsáhlé marodce nám minimálně do první reprezentační přestávky pomůže urostlý kanadský obránce Cam Barker! ✍️🇨🇦

10:00 – 25. 09. 2019

3 32

V NHL nastupoval za Chicago, které jej draftovalo, Minnesotu, Edmonton a Vancouver. V nejvydařenější sezoně 2008/09 nasbíral v dresu Blackhawks 49 bodů v 85 zápasech a postoupil s týmem až do konferenčního finále.

„První kontakt s třineckým klubem přišel asi tak tři až čtyři dny zpátky, událo se to hodně rychle. A protože se cítím dobře a fit a od Tomáše Kundrátka, se kterým jsem hrál ve Slovanu, jsem slyšel o tomto klubu pouze samé dobré věci, jako například že je zde komfortní zázemí, ale přesto rodinné prostředí, tak jsem nasedl na letadlo a jsem tady,“ uvedl Barker. K mužstvu se připojil po osmnáctihodinové cestě ve středu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme