Třinec je v osmifinále hokejové Ligy mistrů, Hradec prohrál a play-off si nezahraje

Hokejisté Třince zdolali v závěrečném vystoupení v základní skupině D Ligy mistrů švédský celek HV 71 z Jönköpingu 3:0 a zajistili si po Kometě Brno a Liberci jako třetí český tým postup do play-off. Kometa ve skupině B už s jistotou další účasti v soutěži prohrála na ledě švédského Malmö 0:3. Hradec prohrál se švýcarským Bernem a osmifinále CHL si nezahraje.

Tento článek je více než rok starý.

Třinec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Třince doma porazili švédské HV71 a zahrajÍ si osmifinále Ligy mistrů

Hokejisté Třince doma porazili švédské HV71 a zahrajÍ si osmifinále Ligy mistrů | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Oceláři ve Werk Areně vykročili za postupem rázně a už po 68 vteřinách vedli. Polanský po přihrávce Adamského ještě před Petterssonem Wentzelem neuspěl, ale puk se odrazil ke Svačinovi, který zamířil přesně.

Olomouc loupila ve Vítkovicích, Sparta doma porazila tápající Litvínov

Číst článek

V polovině úvodního dějství zvýšil Polanský, který po ideální přihrávce Adamského v přečíslení zamířil do odkryté branky. V závěru úvodní části vychytal Hrubec Sweata a v druhém dějství se Oceláři ubránili už ve čtvrtém oslabení v řadě.

Náskok jim udržel Hrubec i ve 43. minutě po Bengtssonově úniku ve vlastním oslabení. Třinecký gólman se snažil ozdobit utkání vedle čistého konta v power play i gólem, ale pokus mu zmařil Pettersson Wentzel návratem do branky. Připsal si pak ale alespoň asistenci při gólu Adamského do prázdné branky.

Kometa otočila zápas v Plzni a navýšila náskok, třetí v extralize je Třinec

Číst článek

Kometa si v silně kombinované sestavě připsala v Lize mistrů první prohru. Na brněnské straně dostalo volno čtrnáct hráčů. Doma zůstali i trenéři Libor Zábranský s Kamilem Pokorným a tým vedl pouze asistent Petr Haken. Ve Švédsku se z extraligového kádru představili pouze brankář Vejmelka, obránci Štencel, Barinka, Bartejs a Malec a útočníci Hynek Zohorna, Nahodil a Mallet. Sestavu doplnili mladíci z juniorky a prvoligové Třebíče.

Přesto držela Kometa se soupeřem krok a čisté konto téměř polovinu utkání. Poprvé se prosadil až ve 28. minutě Forsberg, který pohotově vrátil do sítě puk vyražený brankářem Vejmelkou. Od 31. minuty dostal v brněnské brance příležitost Dostál, kterého překonal v 50. minutě Setkov. Skóre uzavřel při power play střelou do opuštěné branky Händemark.

Hradci se nepodařilo porazit Bern a v Lize mistrů končí. Tým Václava Sýkory šel sice do kabin po první třetině s vedením 0:1 z pohledu domácích, ale po přestávce to byli právě hráči švýcarského týmu, kdo dával góly. Bern ovládl druhou třetinu v poměru 4:0 a v pohodě kontroloval zápas. Třetí třetina skončila nerozhodně 1:1, a tak se Bern před bezmála čtrnácti tisíci diváky mohl radovat z postupu do osmifinále CHL. Hradec skončil ve skupině F poslední. 

Liberec zakončí své účinkování ve skupině E ve středu od 19.45 v Davosu. Los osmifinále play-off se uskuteční v pátek ve 12.00 v Helsinkách. První zápasy úvodního kola vyřazovací části se hrají v úterý 31. října, či ve středu 1. listopadu, odvety jsou na programu v úterý 7. listopadu.

Výsledky:

HC Oceláři Třinec - HV 71 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Svačina (Polanský, Adamský), 10. Polanský (Adamský, Svačina), 57. Adamský (Hrubec). Rozhodčí: Stano (SR), Hradil - Gebauer, Lederer (všichni ČR). Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 4115.

Malmö Redhawks - HC Kometa Brno 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávka: 28. Ch. Forsberg (N. Andersson), 50. Setkov, 60. Händemark. Rozhodčí: Sidorenko (Běl.), Sjöberg - Wernström, Dahmén (všichni Švéd.). Vyloučení: 5:2. Bez využití. Diváci: 1328.

SC Bern - Mountfield Hradec Králové 5:2 (0:1, 4:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 22. Rüfenacht (Scherwey), 27. Untersander (Ebbett), 33. Pyörälä (Noreau, Raymond), 40. Scherwey (Ebbett, Untersander), 44. Scherwey (Haas, Raymond) - 19. Vopelka (Červený, Dragoun), 51. Muška (Cingel, Jarůšek). Rozhodčí: Schrader, Stricker - Kaderli, Kovacs. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. Diváci: 13.689.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme