Třinec nedal Litvínovu šanci a po výhře 5:1 vede extraligovou tabulku

Hokejisté Třince porazili v předehrávce 7. kola extraligy Litvínov 5:1 a minimálně do neděle se vyšvihli do čela tabulky. Oceláři své vítězství postavili na třech využitých přesilovkách, ve kterých dvakrát skóroval Erik Hrňa. Třinec vyhrál i čtvrté domácí utkání sezony, doma je zatím stoprocentní a proti Litvínovu dokázal zabodovat pošesté v řadě.

Třinec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Třinci na sebe narazili finalisté z roku 2015 - Oceláři a hostující hokejisté Litvínova

V Třinci na sebe narazili finalisté z roku 2015 - Oceláři a hostující hokejisté Litvínova | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

Litvínov se pod Javorovým představil ani ne po 24 hodinách po utkání ve Zlíně a jako by za sebou tahal i těžší nohy. Svižnější domácí měli v první části větší šťávu a mohli si vytvořit i výraznější náskok.

Z několika gólových příležitostí ale využili jedinou, když ze skrumáže před Kantorem proklouzl v 10. minutě puk po ledě do litvínovské brány po dorážce Draveckého a teči Svačiny.

Minimálně ještě dvě situace volaly po gólu, avšak Růžička si vylámal zuby na brankáři a Irgl ve vyložené šanci rozezněl jen tyčku. Třinec se neprosadil ani v dlouhé přesilovce pět na tři.

Oceláři pevně kráčeli za tříbodovým koncem, byť hosté zkraje druhé části na chvilku pookřáli a vypadali živěji. Soupeř rychle všechno vrátil do starých kolejí dvěma trefami při hře pět na čtyři.

Rákos křížně nabil na gólový příklep Hrňovi a o tři minuty později kanonýr Marcinko zpoza brány uvolnil Rákose, který si mezi litvínovskou čtveřici až na brankoviště drze najel na gólové zakončení.

Severočeši jen sporadicky narušovali Hrubcův klid. V 39. minutě ujel Jánský, ale domácího gólmana neprostřelil.

Hned ve 42. minutě navíc Dravecký procedil počtvrté puk za Kantorova záda a bylo jasné, že Severočeši už na zvrat pomýšlet nemohou. Válek sice ve 46. minutě vypíchl puk a ze sóla nad Hrubcovo rameno snížil, ale na vývoj utkání to mělo nulový vliv.

Symbolickou tečku za duelem udělal v 56. minutě Hrňa, který třetí přesilovkovou trefou zaznamenal navíc i jubilejní 4000. gól Třince v nejvyšší soutěži.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme