Hokejisté Třince v druhém derby oplatil porážku Vítkovicím. Dvě branky dali Roth a Dravecký

Hokejisté Třince si připsali první venkovní vítězství v sezoně. Úřadující šampioni vyhráli v předehrávce 7. kola extraligy v moravskoslezském derby ve Vítkovicích 6:4, po dvou gólech vstřelili Vladimír Roth a Vladimír Dravecký. Tři asistence si ve druhém vystoupení v třineckém dresu připsal útočník Andrej Nestrašil.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva David Musil z Třince, Jan Schleiss a Roberts Bukarts z Vítkovic a Jiří Polanský z Třince v souboji před brankou Ocelářů

Zleva David Musil z Třince, Jan Schleiss a Roberts Bukarts z Vítkovic a Jiří Polanský z Třince v souboji před brankou Ocelářů | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Domácí do zápasu poprvé v sezoně postavili uzdraveného elitního centra Romana, v první části však tahali za kratší konec. Třinecké nastartoval Doudera, který se v sedmé minutě drze na ose hřiště vyhnul protihráči a švihem se trefil přesně nad Svobodovu lapačku.

Třetí porážka v řadě. Hokejisté Karlových Varů nestačili v dohrávce na Kometu

Číst článek

Třinec pak těžil zejména z výborného pohybu, kterým si vytvářel převahu v útočném pásmu. Domácí byli nuceni se uchylovat k faulům, díky kterým Třinec prodlužoval svůj tlak v přesilových hrách. Druhou z nich zužitkoval v 17. minutě Roth ranou bez přípravy.

Když po 54 sekundách druhé části využil domácího zaváhání Dravecký třetím gólem, vypadalo to, že mistr bude mít vývoj pevně v rukou.

Kladno v lize vyhrálo podruhé za sebou, trefil se i Jágr. Liberec je dál neporažený

Číst článek

Jenže domácí v přesilovce pět na tři zásluhou Deje snížili na 1:3 a vzkřísili scénář prvního derby s nevídaným zvratem. Vítkovice pookřály, Werbik si v oslabení dokonce vynutil trestné střílení, které Bukarts proměnil v druhou branku. Nažhavení domácí mohli dokonce ve 40. minutě vyrovnat, ale Stránský z mezikruží Kváču nepřekvapil.

Hostům vrátil klid Roth, který ve 43. minutě z takřka totožného místa jako u prvního gólu v další přesilovce prostřelil Dolejše počtvrté. Už o dvě minuty později Michal Kovařčík z brejku zvýšil na 5:2, přesto byl závěr znovu infarktový. Černý rychlou střelou od modré čáry snížil a v 53. minutě se puk po Romanově ráně šťastně překulil přes Kváču za brankovou čáru.

Drama pak vygradovalo v závěru; Vítkovice odvolaly brankáře, ale do prázdné branky inkasovaly pošesté z hole Draveckého.

Předehrávka 7. kola hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 4:6 (0:2, 2:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 32. Dej (Roberts Bukarts, O. Roman), 38. Roberts Bukarts z trestného střílení, 45. Černý (O. Roman), 53. O. Roman (Trška, Roberts Bukarts) - 7. M. Doudera (A. Nestrašil, M. Stránský), 17. Roth (M. Doudera, A. Nestrašil), 21. Dravecký (D. Musil, Marcinko), 43. Roth (M. Doudera, A. Nestrašil), 45. M. Kovařčík (O. Kovařčík, Hrehorčák). Rozhodčí: Mrkva, R. Svoboda - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:2. Diváci: 6306.
Sestavy:
Vítkovice: M. Svoboda (25. Dolejš) - Šidlík, Trška, D. Krenželok, Výtisk, Kvasnička, Bodák, T. Černý - Schleiss, O. Roman, Roberts Bukarts - Lakatoš, Š. Stránský, Vopelka - Mallet, E. Němec, Dej - Guman, Werbik, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.
Třinec: Kváča - Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, Krajíček, M. Doudera - A. Nestrašil, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařík, Hrehorčák - Chmielewski, Polanský, Adamský. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme