Bezchybný výkon. Vejmelka vychytal první nulu v NHL a zapsal se do historie soutěže

Český hokejový brankář Karel Vejmelka kryl v zápase Arizony proti Winnipegu všech 46 střel Jets a ve dvanáctém zápase, ve kterém v NHL nastoupil od úvodní minuty, vychytal první čisté konto. Pětadvacetiletý Vejmelka se svým výkonem zapsal do historie. Žádný jiný brankář nečelil při první vychytané nule v NHL tolika střelám jako rodák z Třebíče na ledě Winnipegu.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Arizony Karel Vejmelka

Brankář Arizony Karel Vejmelka | Foto: Timothy T. Ludwig | Zdroj: Reuters

Český brankář po dlouhém čekání na první výhru v NHL zvítězil podruhé za sebou a za svůj bezchybný výkon byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Nejvíce se Vejmelka blýskl ve 24. minutě. Blake Wheeler našel u levé tyče volného Kylea Connora, jenž měl před sebou poloprázdnou branku, český gólman ale v rozhodující chvíli dokázal proti americkému útočníkovi vysunout svůj pravý beton a udržel Arizonu ve hře.

Pastrňák rozhodl gólem v NHL zápas nad Vancouverem, Nečasova asistence Carolině nestačila

Číst článek

Jets i přes enormní střeleckou převahu, kdy v každé třetině vyslali minimálně o deset pokusů na branku více než Coyotes, recept na Vejmelku nenašli a prohráli šestý z posledních sedmi duelů. Arizona zásluhou bývalého brankáře brněnské Komety a střelce jediné branky Antoina Roussela vyhrála po dvou prohrách za sebou.

Hokejisté Seattlu potvrdili na ledě Buffala dobrou formu z posledních zápasů. Kraken zvítězil 7:4 a zapsal čtvrtou výhru z posledních pěti zápasů. Třemi body za gól a dvě asistence pomohl nováčkovi Brandon Tanev, dvěma góly se blýskli Mason Appleton a Jared McCann.

Montreal podlehl Vancouveru 1:2 a po změnách ve vedení klubu nedokázal navázat na vítězství z posledního zápasu na ledě Pittsburghu. Canucks díky výhře ukončili svou čtyřzápasovou sérii proher.

Penguins po prohře s Canadiens nestačili ani na další kanadský celek, rozjetému Calgary podlehli 1:2 po samostatných nájezdech. Flames vyhráli popáté z posledních šesti zápasů a posunuli se před Edmonton do čela Západní konference.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme