Úspěšný vstup do kvalifikace o paralympiádu. Čeští sledge hokejisté na úvod porazili Slovensko

Česká sledge hokejová reprezentace zahájila úspěšně turnaj ve švédském Östersundu, na kterém se rozhodne o postupujících na paralympijské hry konaných v Pchjongčchangu, v Koreji. Na úvod porazili čeští hráči Slovensko vysoko 5:0. Na výhře se podílel hattrickem především Pavel Kubeš.

Östersund / Švédsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká sledge hokejová reprezentace po výhře nad Slovenskem. S číslem 29 střelec hattricku Pavel Kubeš

Česká sledge hokejová reprezentace po výhře nad Slovenskem. S číslem 29 střelec hattricku Pavel Kubeš | Zdroj: ČATHS

V první třetině Češi jasně určovali tempo hry a soupeře nepustili do velkých šancí. První branku si národní tým připsal už ve druhé minutě zásluhou kapitána Zdeňka Šafránka. Další trefy v první části přidal Pavel Kubeš a česká reprezentace vedla už 3:0.

Druhý gól v zápase trefil ve druhé části i Šafránek, když znovu překonal slovenského brankáře Lepáčka. Největší ohrožení české branky přišlo při přečíslení dva na jednoho, kdy Slováci nakonec nepřesně zakončili.

V úvodu závěrečné třetiny čeští reprezentanti zvolnili tempo ve snaze ušetřit síly na další utkání. Slovenský tým se tak dostával do více šancí, ale díky jistému výkonu brankáře Michala Vápenky nedokázal snížit. Naopak na konečných 5:0 upravil skóre Kubeš a připsal si tak hattrick.

Na turnaji, který určuje postupující na paralympiádu, hraje celkem pět týmů systémem každý s každým. Do Koreje se pak dostanou nejlepší tři celky.

Čeští reprezentanti mají s halou v Östersundu své zkušenosti. V loňském roce zde odehráli mistrovství Evropy, na kterém skončili těsně čtvrtí. Ani jeden z medailistů z tohoto šampionátu se kvalifikace neúčastní.

Další zápasy odehrají čeští sledge hokejisté ve středu proti Německu, pak je čekají souboje s domácím Švédskem a následně Japonskem.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme