Útočník Daniel Přibyl musel na operaci kolena. Přijde o celou sezonu

Hokejový útočník Daniel Přibyl z Calgary se ani v tomto ročníku nedočká startu v NHL. Čtyřiadvacetiletý centr musel na další operaci s kolenem a čeká ho dlouhá rehabilitace. Po sezoně mu navíc dvouletý kontrakt s Flames, kde si mohl zahrát s Jaromírem Jágrem, skončí a jeho hokejová budoucnost je nejistá.

Tento článek je více než rok starý.

Calgary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Přibyl

Daniel Přibyl | Foto: HC Sparta Praha

Rutta bodoval i ve svém třetím zápase, jeho Chicago ale prohrálo. Frolík si připsal asistenci

Číst článek

Přibyl si na hlavním kempu Calgary před sezonou NHL poranil kolenní vazy. Následně v Kanadě podstoupil operaci a nyní už je zpátky v Česku, kde bude i rehabilitovat. Do této sezony už nenastoupí. „Přetrhnul jsem si znovu zkřížený vaz v koleni. Nevím, co přesně k tomu teď říct, necítím se na to přesně popisovat, jak mi je a co bude dál,“ uvedl Přibyl.

Bývalá opora pražské Sparty podepsala v pozici volného hráče koncem dubna 2016 dvouletou smlouvu. V NHL sice Přibyla v roce 2011 draftoval v šestém kole jako 168. hráče v pořadí Montreal, ale když s ním do dvou let nepodepsal kontrakt, mohl po něm sáhnout jiný zájemce ve slavné soutěži. Ve Spartě, kam přišel v šestnácti letech, působil od roku 2009.

Jágr se sžívá s kabinou Calgary. Jsem trošku nervózní, když s ním mluvím, přiznal Gaudreau

Číst článek

Výraznou komplikací však pro něj bylo, že se během extraligového play-off, v němž Pražané postoupili až do finále, zranil. A musel na operaci předního vazu v pravém koleni. Šanci v NHL po uzdravení nedostal, ale přes další zdravotní potíže stihl odehrát 33 utkání na farmě v nižší AHL a v dresu Stockton Heat zaznamenal 15 bodů za pět branek a 10 asistencí.

Pro talentovaného hráče, jenž už oblékl i reprezentační dres, je nyní prvořadé doléčení kolena. A bude hledat i psychické síly k návratu. Uvažoval nicméně už i o konci kariéry. „Začalo to před dvěma lety. Pořád zjišťuji, že hodně věcí se kolem mě děje, protože to tak chtějí ostatní, ale už ne tolik já sám. I ta zranění mě vedou k tomu, abych o tom přemýšlel. V hlavě mám pořád vrytý fakt, že hokej je jediná věc, co chci dělat. Ale ve skutečnosti se s tím často peru,“ přiznal otevřeně Přibyl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme