Útočník NHL Hertl se těší na finále pouličního hokeje. Do Prahy přijede i Sedlák a Chlapík

Hokej zpátky v ulicích, taková je myšlenka Red Bull Urban Buly turnaje. Hráčům stačí botasky, hokejka a tenisák. V pražském Karlíně se v sobotu odehraje finále tříčlenných týmů, které postoupily z kvalifikací. Vítězný celek si zahraje proti útočníkovi NHL Tomášovi Hertlovi, který je ambasadorem projektu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kvalifikační turnaj v Českých Budějovicích

Kvalifikační turnaj v Českých Budějovicích | Foto: Lukáš Wagneter | Zdroj: Red Bull Content Pool

Do finále se z regionálních kvalifikací v Českých Budějovicích, Liberci, Ostravě a v Pardubicích probojovalo 16 týmů, z nichž vítěz se střetne s nabitým týmem Tomáše Hertla.

Ten si podle informací pořadatelů vytvořil silný tým, jehož úplné složení ale neprozradil. Potvrdil však účast Filipa Chlapíka, který hraje na farmě Ottawy Senators. „Uvidím, jestli se dá zdravotně do pořádku můj brácha. Má trochu pochroumaný kotník,“ řekl v rozhovoru na webu redbull.com.

Blízko k hokejbalu 

„Všechny týmy budou chtít vyhrát. Já to znám u sebe, prohry nesnáším. Ale hlavní je, aby si to hráči i fanoušci užili,“ řekl Hertl. On sám vzpomíná, jak jako malý kluk chodil hrát hokej na betonové plácky, když to bylo možné. 

Podle Hertla má tento turnaj nejblíže k hokejbalu, a právě hokejbalisté jsou podle něj jedni z favoritů na vítěze. „Po nich hokejisti a až nakonec florbalisti, ti nejsou tolik zvyklí na kontakt. Na druhou stranu, stát se může všechno,“ říká Hertl.

Turnaj se zamlouvá i dalšímu útočníkovi NHL Lukášovi Sedlákovi, který hraje v Columbusu, a zúčastnil se českobudějovické kvalifikace. „Bylo to super. Potkal jsem se tu s kamarády, se kterými jsem hrával kdysi za domem. Přesně jako tady. Na malé branky, tři na tři. To je pro radost,“ uvedl Sedlák, který se těší na případný střet s Tomášem Hertlem. 

nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme