V Česku asi nejsem tolik známý, usmívá se Sedlák. Pobyt v zámoří mu pomohl nejen hokejově

Na ulicích je nezastavují lidé s přáním o podpis nebo společnou fotku. Přitom je řeč o hokejistech hrajících NHL. Jedním z nich je třeba Lukáš Sedlák. Do českého reprezentačního áčka ještě nenakoukl a svoji cestu do dospělého hokeje si vyšlapal v Severní Americe.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Sedlák (vpravo) se raduje ze vstřelené branky

Lukáš Sedlák (vpravo) se raduje ze vstřelené branky | Zdroj: ČTK

„Zatím jsem neměl šanci hrát v národním týmu. Loni jsem byl zraněný. V Česku asi tolik známý nejsem,“ řekl Radiožurnálu útočník Lukáš Sedlák. Ve 24 letech má za sebou první sezonu v NHL, kdy hrál pouze v prvním týmu Columbusu. Jeho plán je jasný – vydržet. „Je to můj sen, pro který jsem dvacet let pracoval, abych si ho splnil,“ prozradil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukáš Sedlák a Filip Chlapík se snaží prorazit v NHL. V Česku moc známí nejsou

Hraní v Severní Americe mu nepomohlo pouze v hokejovém růstu. „Poznal jsem daleko víc lidí, kteří něco dokázali a mohou vám předat informace. Nejen hokejově, ale i v osobním životě,“ dodal Sedlák. Českobudějovický odchovanec nemá v dresu Blue Jackets své místo jisté, ale už se o něm v kolotoči NHL ví.

U dvacetiletého útočníka Filipa Chlapíka nic podobného neplatí. Čeká ho boj o místo v sestavě Ottawy, která ho draftovala v roce 2015 ve druhém kole. „Vrátil jsem se z kempu nováčků, který se mi docela povedl. Teď mě čeká hlavní kemp. Uvidíme, co se stane, ale říkali mi, že mám šanci udělat první tým,“ zmínil se Chlapík.

Chlapík spolupracuje s Hertlem

Přes léto trénuje s krajanem Tomášem Hertlem, který už má své místo v sestavě San Jose. Chlapík se má od koho učit, protože jeho tréninkový parťák si vybojoval stálou pozici v NHL prakticky ve stejném věku. „Jsem ve stejné situaci. Tomáš mi dává tipy, jak makat a jak se chovat. Na kempu se budu snažit ukázat, že v NHL můžu hrát,“ slibuje Chlapík.

Poslední tři sezony strávil rodák z Prahy v zámořské juniorské soutěži, kterou ovšem jistě opustí. Pokud bude hrát na farmě Ottawy v AHL, povědomí o něm v Česku tolik nestoupne. Pokud se ale prosadí do prvního týmu, zařadí se třeba vedle Lukáše Sedláka, který už si svoji cestu do NHL přes nižší soutěže vyšlapal. Oba mladíci jsou ale teprve na začátku profesionálního hokejového života.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme