V Liberci padlo 11 gólů. Bílí tygři deklasovali Mladou Boleslav 8:3, Chomutov je stále bez bodu

Hokejisté Litvínova porazili v 6. kole Tipsport extraligy Olomouc 2:1 a jsou i nadále jediným neporaženým týmem soutěže. Vyrovnané utkání rozhodl ve 45. minutě v přesilové hře František Lukeš. Verva dál vede tabulku. Na třetí místo se posunul Liberec, jenž doma deklasoval Mladou Boleslav 8:3. Po dvou prohrách zabrala Sparta, která doma přehrála poslední Chomutov 4:1. Piráti jako jediní zatím ještě nebodovali.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Mladé Boleslavi Pavel Kantor zasahuje proti Liboru Hudáčkovi z Liberce.

Brankář Mladé Boleslavi Pavel Kantor zasahuje proti Liboru Hudáčkovi z Liberce. | Foto: Vít Černý | Zdroj: ČTK

HC Verva Litvínov - HC Olomouc 2:1

V 13. minutě se hosté ujali vedení. Krásnou kombinaci završil střelou do prázdné branky Irgl, který se tak dočkal branky. O dvě minuty později se ocitl sám před Janusem Tomeček, domácí brankář stihl včas zavřít skulinku mezi betony.

V úvodních minutách druhé části se diváci příliš radosti ani od jednoho z týmů nedočkali. Domácí byli aktivnější, hosté ale pozorně bránili. Až v 33. minutě se otevřela olomoucká obrana a dokázal toho využít obránce Ščotka, který si sjel od modré čáry a se štěstím propasíroval puk mezi betony Konráda.

V 42. minutě Černý nebezpečně vypálil z křídla, Konrád svůj tým podržel. V další šanci Kubáta zabránil Škůrek jasné brance, když tygřím skokem vyrazil puk, který by jinak skončil za Konrádem. V 45. minutě se už domácí dočkali odměny za svou aktivitu. Kubát přesným pasem našel před brankou Lukeše, tomu stačilo pouze nastavit hůl a poslal domácí do vedení.

Další otočený zápas! Tentokrát ze stavu 0:1 na 2:1! Porážíme Olomouc, bereme 3 body a šestou výhru v řadě! #LITvOLO 2:1

20:38 – 30. 09. 2018

1 13

Mountfield Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 4:2

Hradečtí trenéři opět pokračovali v rotaci brankářů. Byť v pátek vychytal Pavelka čisté konto proti Třinci, des se mezi tyče postavil Maxwell. Hradci to však nijak nevadí, také proti nováčkovi extraligy pokračoval ve výborných výkonech. První třetina byla jasně v jeho režii, hosté byli prakticky neustále pod tlakem.

Mountfieldu navíc zafungovala zbraň, která byla jeho značkou v minulé sezoně. V 7. minutě se domácí prosadili v přesilovce. Rosandič objel branku, puk se poté dostal na modrou čáru k Zámorskému, jehož nahození prošlo do sítě. Gólman Závorka měl totiž zakrytý výhled. V 18. minutě se Koukal dostal společně s Chalupou do úniku dvou proti jednomu a po spoluhráčově přihrávce trefil nekompromisně horní roh.

🏒 #MHKvKVA: Šestá výhra v řadě! 👏 Proti @HC Energie K. Vary jsme šli do vedení v první přesilové hře a udrželi jsme ho až do konečného hvizdu. Výsledkem jsou tak další tři body a pojištění druhého místa v tabulce 🙂
📋 mountfieldhk.cz/zapas.asp?id=7…

19:37 – 30. 09. 2018

11

Ve druhé třetině pokračoval hradecký nápor. Hosté se zvedl až po půlce zápasu, pomohla jim i jedna z přesilovek. V ní nejprve Skuhravého ránu vytlačil Maxwell ramenem, ale po chvíli se přesně trefil z úhlu obránce Plutnar. Americký gólman ve službách Východočechů neměl šanci.

Energie se mohl dostat do hry, jenže Hradečtí její nadšení záhy uťali. Minutu po Plutnarově zásahu se puk odrazil ke zkušenému Kukumbergovi, který z první trefil horní roh. Pokračoval tak podvečer krásných branek - Koukalova, Plutnarova i Kukumbergova byly exkluzivní.

Ve třetí části Karlovy Vary vyrovnaly hru, snažily se zkorigovat skóre. Jenže Hradec jim odskočil na tři branky. Ve 45. minutě se sám před gólmanem ocitl Vincour a v klidu šanci proměnil. Hostům jejich snaha přinesla snížení o šest minut později. Jeden z hostů byl faulován ve vyložené šanci a následné trestné střílení skvěle provedl Havránek. Maxwella pokořil chytrým manévrem, po němž mu puk poslal mezi betony.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 2:3 v prodl.

Domácí zahájili utkání aktivně a hráči Dynama se spíše bránili, přesto udeřili první. V 11. minutě přesnou střelou z mezikruží otevřel skóre Poulíček. Pardubické probuzení pokazil faul Cardwella, jehož vyloučení potrestal vyrovnáním na 1:1 od modré čáry Kaňák. Další plzeňské pokusy hosté se štěstím přečkali a krátce před první přestávkou jen skvělý zákrok gólmana Milčakova znemožnil při přečíslení dvou na jednoho slavit gól opět Poulíčkovi.

Ve 34. minutě Kusý zpoza branky našel Marosze, který zamířil přesně pod horní tyč. Neuběhlo ani půl druhé minuty a po náporu v útočném pásmu vyrovnal nekrytý Stach ranou bez přípravy na 2:2. Dynamo si vše vynahradilo v úvodní minutě nastavení, kdy dorážkou svojí vlastní střely rozhodl Marosz.

#PLZvPCE | Na ledě @HCPlzen jsme dvakrát vedli ale domácí pokaždé srovnali a zápas dospěl do prodloužení. Nastavený čas po 52 vteřinách ukončil svou druhou brankou v utkání Rostislav #Marosz. Ondřej #Kacetl zapsal více než čtyřicítku zákroků.
👉 hcdynamo.cz/zapas.asp?id=7…

19:52 – 30. 09. 2018

13

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 8:3

Úplný úvod utkání šance nepřinesl, ale ve čtvrté minutě se radovali z vedení hosté. Orsava přenechal po rychlém protiútoku na levém kruhu puk do tandemu Žejdlovi, který zamířil přesně. V 11. minutě ale už slovinský gólman také inkasoval, když jej prostřelil Vlach.

Bílí Tygři otočili stav v 17. minutě, kdy Lenc našel z otočky před brankou Bulíře, který potvrdil aktuální střeleckou formu. Odpovědět mohl zblízka Skalický, ale Will zasáhl. Domácí znovu udeřili 50 sekund před koncem úvodní části. Kvapil našel na pravém kruhu Bulíře, který trefil odrytou část branky a připsal si osmý gól za poslední čtyři duely.

Hosté se potom sice ubránili při Orsavově trestu, ale ve 32. minutě se radovali opět domácí. Teplý našel mezi kruhy volného Vlacha a poprvé kapituloval i Kantor. Při trestu domácího kapitána Jelínka nedotlačili puk za Willa Najman ani Pabiška.

✌️ Pošestnácté v řadě doma porážíme @BK Mladá Boleslav! A navíc ve velkém stylu! #BTLvMBL

18:57 – 30. 09. 2018

4 19

V 35. minutě trefil zákrokem na hlavu Němeček Vlacha a šel pykat na pět minut a do konce utkání. Ještě předtím nevyužil sólo Hudáček. Následný Orsavův faul nabídl domácím na dvě minuty přesilovku pět na tři a využil ji 49 sekund před koncem druhé části Redenbach. Hned za 18 vteřin zužitkoval ještě klasickou výhodu Kvapil, jehož trefu si sudí ověřili u videorozhodčího.

Po 57 sekundách závěrečné části se Liberec znovu prosadil. V prvním souboji proti svým bývalým spoluhráčům se prosadil Lenc, letní posila Bílých Tygrů z Mladé Boleslavi. V 50. minutě zkorigoval stav po Vondrově přihrávce Musil. Při trestu Skalického vrátil domácím šestibrankový náskok Valský a prohru Bruslařského klubu ještě zmírnil Orsava.

HC Sparta Praha - Piráti Chomutov 4:1

Úvodní branka se zrodila ve 14. minutě z první vážnější akce Pražanů po pohledné přesilovkové souhře Kaliny, Pecha a zakončujícího Kumstáta, který gólem oslavil 300. zápas ve sparťanském dresu.

V závěru první třetiny přidali domácí druhou trefu. Kudrna se prodral po levé straně a vypálil z úhlu, brankář Stezka ale vyrazil puk pouze před dojíždějícího kapitána Vránu, jenž jej nasměroval mezi betony chomutovského gólmana.

Domácím se v závěrečné dvacetiminutovce dlouho nedařilo přidat třetí branku. V závěrečné desetiminutovce se však ještě dvakrát prosadili. Nejdříve obránce Pavelka vypálil od modré čáry přesně pod horní tyč. Následně se trefil Forman střelou na vzdálenější tyč.

Definitivní podobu výsledku stanovil 67 vteřin před koncem Huml, který Machovského připravil o možné druhé čisté konto v sezoně. Chomutov tak nadále zůstává bez bodu a je poslední.

📈Nejpilnějším střelcem byl proti Chomutovu obránce Tomáš Pavelka, který vyslal na Stezku hned pět střel a vstřelil z nich jeden gól. I díky tomu byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání! 👍 #SpartaStats

20:33 – 30. 09. 2018

4

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 2:1

Trenéři Třince po dvou porážkách bez bodového zisku v Liberci a Hradci Králové přeskupili útočné řady. Snaha zvýšit produktivitu se ale v první třetině neprojevila. Větší agresivita vynesla Kometě převahu, ze které také po kombinační akci Petra Holíka se Štenclem otevřel ve 13. minutě skóre Zaťovič. Gól domácí uklidnil, branku soupeře ale poté vážněji neohrozili.

V dramatickém závěru se podařilo při přesilovce necelé tři minuty před koncem vyrovnat obránci Krajíčkovi. Kometa ale v závěru po úniku Kašpara urvala zásluhou tři body zásluhou Pláška, jenž prostřelil Hrubce.

Vydřené vítězství! Kometa přetlačila @HC Oceláři Třinec , 19 vteřin před koncem rozhodl premiérovým gólem v extralize Karel Plášek! #KOMvTRI #TELH

20:44 – 30. 09. 2018

1 19

6. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Olomouc 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 33. Ščotka (J. Mikúš, L. Doudera), 45. F. Lukeš (Kubát) - 13. Irgl (Burian, Jaroměřský). Rozhodčí: Pavlovič, Pražák - Lučan, D. Klouček. Vyloučení: 1:6. Využití: 1:0. Diváci: 5568.

Mountfield Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Zámorský (Vincour, Rosandič), 18. Koukal (M. Chalupa, Smoleňák), 36. Kukumberg (Bezúch, Vopelka), 45. Vincour (R. Pavlík, Dragoun) - 35. Plutnar, 51. T. Havránek z trest. střílení. Rozhodčí: Šír, Horák - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 4684.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 2:3 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 15. L. Kaňák (Gulaš), 36. Stach (Preisinger) - 11. Poulíček (P. Sýkora, Miromanov), 34. Marosz (Kusý, Holland), 61. Marosz (S. Treille, Hrabal). Rozhodčí: Hribik, Veselý - Lhotský, Kis. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 5765.

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 8:3 (3:1, 3:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 11. J. Vlach (Teplý), 17. Bulíř (Lenc), 20. Bulíř (M. Kvapil), 32. J. Vlach (Teplý), 40. Redenbach (Šmíd, Ševc), 40. M. Kvapil, 41. Lenc (M. Kvapil, Derner), 53. Valský (Redenbach, Stříteský) - 4. Žejdl (Orsava), 50. P. Musil (Vondrka), 58. Orsava (Žejdl). Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda - J. Svoboda, Rampír. Vyloučení: 3:5, navíc Němeček (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 6112.

HC Sparta Praha - Piráti Chomutov 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 14. Kumstát (Pech, Kalina), 20. P. Vrána (Kudrna, Říčka), 52. T. Pavelka (Kudrna, P. Vrána), 56. Forman (Pech) - 59. Huml (Jank, Vantuch). Rozhodčí: Bejček, Jeřábek - Jindra, Zíka. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Diváci: 5971.

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. Zaťovič (P. Holík, Štencel), 60. Plášek (Kašpar, Štencel) - 58. Krajíček (Marcinko, Roberts Bukarts). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 7306.

pj, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme