Václav Prospal se s rodinou těší na klasické české Vánoce, z Ameriky znali jen ty s palmami u moře

V kanadsko-americké NHL odehrál Václav Prospal víc než tisíc zápasů. Proto v posledních dvaceti letech trávil Vánoce většinou v zahraničí. Teď už je ale všechno jinak. Bývalý hokejový útočník se vrátil domů a chce ukázat dětem, jak vypadají klasické české Vánoce.

České Budějovice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Motoru České Budějovice Václav Prospal

Trenér Motoru České Budějovice Václav Prospal | Foto: Jiří Luxík | Zdroj: www.hcmotor.cz

Václav Prospal vede ve druhé nejvyšší soutěži českobudějovický Motor. Asi nepřekvapí, že jeho vánoční přání jsou převážně propojena s hokejem.

„Všem příznivcům bych chtěl popřát šťastné a veselé Vánoce, hezké prožití vánočních svátků, a aby stále v takovém počtu podporovali náš klub. Hráči u nás v kabině si toho nesmírně váží,“ přeje prostřednictvím Radiožurnálu. 

Budějovický Motor čeká sezona pod novým trenérem. ‚Tým se bude měnit i během roku,‘ říká Prospal

Číst článek

A že si mají čeho vážit. Motor České Budějovice je opakovaně nejlepší dokonce v evropském měřítku v návštěvnosti na druhou nejvyšší soutěž. Pětitisícové návštěvy jsou naprosto běžné. Prospalova rodina dobře ví, jak chutnají americké Vánoce. V uplynulých dvaceti letech byl doma v České republice jen jednou.

„My jsme tady byli předloni, než jsem dostal příležitost pracovat u reprezentace, tak jsme se sem rozhodli odjet na tři týdny. A bylo to moc hezké. Děti se těší na sníh a na to, že tady budeme slavit trošičku jiné Vánoce a ne u moře s palmami. Je to úplně nebe a dudy, ale na druhou stranu my se ženou jsme tady vyrostli a chtěli bychom, aby naše děti znaly, jak se slaví Vánoce v Čechách,“ popisuje hlavní rozdíly Prospal. 

Zpátky doma

Doma je prostě doma. Platí to i pro Václava Prospala. I když připouští, že v Tampě má také zázemí. „Všude máme dva domovy a určitě to pro nás bude speciální.“

'Postavím se výzvě vrátit České Budějovice na výsluní.' Hokejisty Motoru povede Václav Prospal

Číst článek

Speciální tedy myslí tradiční české Vánoce s kaprem, salátem a snad alespoň lehkou sněhovou pokrývkou. Uhodnout jaké je Prospalovo novoroční přání není příliš složité. Dnem i nocí myslí na Motor a přeje mu: „Aby se zlepšoval každým dnem ať už organizačně nebo hokejově od mládeže až po A-tým. A samozřejmě bych mu popřál i to, co si všichni přejí, ale nebudu to vyslovovat.“

Mimo to má Václav Prospal také přání, která nejsou spojená s hokejem. „Aby byla celá naše rodina zdravá, měli jsme se rádi a aby byla na světě spousta respektu. A abychom si spolu užívali čas, který máme tady, dařilo se nám v práci, vše fungovalo, a abychom hodně vyhrávali,“ přeje si Prospal. 

A když budou hodně vyhrát, je naděje, že Motor postoupí do extraligy. To je veřejně tajné přání, které Václav Prospal nechce raději říkat nahlas.

Kamil Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme