Vaněčka dělilo pět minut od vychytané nuly, přesto mohl slavit. O výhře Washingtonu rozhodl Vrána

Hokejový brankář Vítek Vaněček kryl v Pittsburghu 26 střel a dovedl Washington v úterním utkání NHL k výhře 3:1. Český gólman přišel o čisté konto až v 56. minutě a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Jeho spoluhráč Jakub Vrána si připsal rozdílový gól. Pavel Zacha přispěl jednou trefou k výhře New Jersey 5:2 na ledě New Yorku Rangers.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český brankář Washingtonu Vítek Vaněček

Český brankář Washingtonu Vítek Vaněček | Foto: Geoff Burke | Zdroj: Reuters

Skóre otevřel ve 25. minutě Conor Sheary a v polovině utkání Vaněček udržel těsně vedení, když zneškodnil Brandonovi Tanevovi sólový únik v oslabení. Vzápětí zvýšil Vrána, který se prosadil střelou z pravého kruhu nad lapačku Tristana Jarryho.

Na začátku poslední třetiny přidal třetí gól Lars Eller a o možnou první nulu v NHL připravil Vaněčka Zach Aston-Reese. Vrána, který byl v tu chvíli na ledě, ještě gestem naznačoval, že by gól neměl být uznán, protože českého brankáře v momentu střely srazil útočící hráč. Toho ale na vlastního gólmana natlačil Justin Schultz. Washington i tak zastavil sérii čtyř proher a porazil Pittsburgh v této sezoně až na čtvrtý pokus.

New Jersey odehrálo první zápas od 31. ledna, kdy kvůli nákaze koronavirem vynechalo sedm utkání. Návrat jim zpříjemnil ve 28. minutě Zacha, který otevřel skóre v přesilové hře pěknou ranou z pravého kruhu do horního rohu. Rangers v prostřední třetině smazali dvakrát jednogólové manko. Devils o své výhře rozhodli až třemi zásahy v posledních deseti minutách duelu.

NHL:
Buffalo - NY Islanders 0:3, NY Rangers - New Jersey 2:5, Pittsburgh - Washington 1:3, Vegas - Colorado 2:3, Los Angeles - Minnesota 4:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme